😋今日搵食黎到中上環食串燒,店舖位於九如坊, 中環上環站行上去都係大概10分鐘左右,可能於處SOHO區,所以舖頭招牌得英文名,大家想去就要留意返啦 (我地去到嘅時候仲懷疑左一陣😂😂)店內都幾大坐得幾舒服架,油煙唔大,唔驚食到成身酒煙味~黎得食串燒, ➡️”厚切牛舌"係我地至愛😆 厚厚嘅牛舌好有咬口,佢仲要係中間嘅牛舌腩夠哂淋,燒到岩岩好味道唔錯架😋➡️”福岡味增松板豬",松板豬肉質爽口彈牙,仲好香肉味,加埋味增去燒就更加惹味😍➡️”焦糖青蘋果鵝肝多士",呢個都係比較多人叫嘅,鵝肝好大塊好邪惡,但係多士加左青蘋果又無咁油膩,表面仲要有焦糖嘅甜味,味道好有層次😍➡️”雞皮墨魚滑"呢個真係夠哂特別,誠意推介用雞皮包成條墨魚滑,外皮燒到脆,入面就夠哂爽滑彈牙仲要啖啖肉,味道一流👍🏻➡️”汁燒免冶雞肉軟骨棒",仲有得揀係釀冬菇定係配蛋醬(月見)黎食,我地就叫咗蛋醬,啖啖免冶雞肉混入咗軟骨嘅爽脆,表面仲要加埋蛋醬嘅香滑,值得推薦👍🏻👍🏻➡️”孜然燒蒜蓉茄子",蒜蓉滿滿咁鋪係表面,燒到成條茄子都好入味好淋,相當唔錯➡️”日本芝士年糕"都好出色,外脆內軟,一啖咬落去芝士流哂出黎嘅感覺真係勁邪惡 (返去又要跑多幾個圈
店內都幾大坐得幾舒服架,油煙唔大,唔驚食到成身酒煙味~

厚燒鹽燒牛舌腩

焦糖青蘋果鵝肝多士

雞皮墨魚滑

汁燒免冶雞肉軟骨棒(附月見)

孜然燒蒜蓉茄子

➡️”日本芝士年糕"都好出色,外脆內軟,一啖咬落去芝士流哂出黎嘅感覺真係勁邪惡 (返去又要跑多幾個圈😂)
日本芝士年糕

P.S: 仲做緊Sapporo啤酒買一送一,$48就有2杯,超抵,岩晒去一邊食串燒一邊飲野吹水😎
2021-11-23
Type of Meal
Dinner
厚燒鹽燒牛舌腩
焦糖青蘋果鵝肝多士
雞皮墨魚滑
汁燒免冶雞肉軟骨棒(附月見)
孜然燒蒜蓉茄子
日本芝士年糕