2022-05-26 1343 views
呢日放工要去銅鑼灣攞嘢,順便在這邊吃晚飯。之前網上見到這間日本餐廳很不錯,裝修簡約舒適,餐點好吸引,而且價錢合理。.🍽御二人樣用 $568(有前菜、副菜、主菜、串燒、甜品).餐廳仲好貼心,按不同的餐點選配返合適的清酒和梅酒,令到整個用餐過程更完美,岩晒鍾意飲酒🥃嘅朋友。.🐟韃靼吞拿魚塔賣相好精緻,入面有牛油果、雲丹醬酒、三文魚籽、吞拿魚四種食材。充滿魚油香的吞拿魚配上口感綿密的🥑牛油果,配合埋一齊食,口感非常豐富。餐點配上🍶翔雲純米吟釀,令到更我們更開胃。.🍚鯛魚飯望落普普通通,點知食落又有啲驚喜。鯛魚飯的🐟鯛魚份量都不少,而且好鮮味,上面還鋪滿了木魚,加上充滿奶油香,令到味道層次豐富。.🥩封門柳主菜有幾款肉類供選擇,我地就選了🐮封門柳。封門柳份量都不少,而且牛味香濃,肉質軟嫩,味道不錯。配上香醇的🍶瑞兆純米大吟釀,菜式更加分。.🍢串燒:車喱茄五花肉、蔬菜五花肉🐖肥瘦適中,而且燒得剛剛好,外面微脆,配上香甜多汁的車喱茄,味道好夾。而蔬菜🍄串燒好香牛油味又juicy。.🧀巴克斯芝士蛋糕芝士蛋糕好香濃芝士味,口感creamy,配上豆腐雪糕,中和了芝士蛋糕的甜膩感。餐點配搭🥃古酒仕込梅酒,味
🍽御二人樣用 $568
(有前菜、副菜、主菜、串燒、甜品)
🐟韃靼吞拿魚塔

🍚鯛魚飯

🥩封門柳

🍢串燒:車喱茄五花肉、蔬菜

🧀巴克斯芝士蛋糕
芝士蛋糕好香濃芝士味,口感creamy,配上豆腐雪糕,中和了芝士蛋糕的甜膩感。餐點配搭🥃古酒仕込梅酒,味道酸甜,為這一餐完美作結。
Type of Meal
Dinner