2020-03-28 424 views
🎉❤️💛💗💙💜話說前排朋友仔生日揀左個大家都就腳既地方慶祝呢間都比我想像中高質🤣同埋價錢都好抵可以話係生日飯推介🥳唔止得個樣 野食大部分都正👍🏻———由前菜/飲品👉🏻主菜👉🏻甜品(呢10張相揀左好耐😭)2-courses $1583-courses $188(Included drink)。Starter。❤️是日餐湯配意式吐司唔記得係咩湯 不過印象中好creamy配吐司好正 吐司上面仲有幾粒蕃薯 好稔微酸 都幾開胃❤️杏仁啤梨青沙律配梨汁呢個超有驚喜 咁多個前菜入面最正 個梨超級甜 又多汁 仲要好稔 唔知點做到 好味到俾番個特寫佢(圖三)🍐❤️是日生果·柑肉·藜麥田園沙律配蜂蜜乳酪呢個沙律都好正 有勁多莓 加埋少少yoghurt 微酸好開胃 仲有種好fresh既感覺🍃。Main。❤️大蝦墨汁意粉配香茅牛奶泡沫咁多款main入面 最普通係呢個 冇乜墨汁味 偏鹹(圖七)❤️牛肝菌野菌闊條麵配意式青醬忌廉汁呢個意粉好惹味 牛肝菌味夠濃 配埋忌廉汁有種好香滑既感覺❤️帶子·魷魚·蝦·黃薑意大利飯Main入面最鍾意係呢個 味道好豐富 唔知係米黃薑既關係 呢個飯質感雖然似risotto 但係一啲都唔會膩 正正
🎉❤️💛💗💙💜
話說前排朋友仔生日
揀左個大家都就腳既地方慶祝
呢間都比我想像中高質🤣
同埋價錢都好抵
可以話係生日飯推介🥳
唔止得個樣 野食大部分都正👍🏻
由前菜/飲品👉🏻主菜👉🏻甜品
(呢10張相揀左好耐😭)
2-courses $158
3-courses $188
(Included drink)

Starter

❤️是日餐湯配意式吐司
❤️杏仁啤梨青沙律配梨汁
❤️是日生果·柑肉·藜麥田園沙律配蜂蜜乳酪

Main

❤️大蝦墨汁意粉配香茅牛奶泡沫
咁多款main入面 最普通係呢個 冇乜墨汁味 偏鹹(圖七)
❤️牛肝菌野菌闊條麵配意式青醬忌廉汁
呢個意粉好惹味 牛肝菌味夠濃 配埋忌廉汁有種好香滑既感覺
❤️帶子·魷魚·蝦·黃薑意大利飯
Main入面最鍾意係呢個 味道好豐富 唔知係米黃薑既關係 呢個飯質感雖然似risotto 但係一啲都唔會膩 正正👍🏻

Drink

❤️熱情果伯爵茶配雜果冰
冇諗果熱情果既酸酸甜甜 同伯爵茶既香又會夾到 加上粒粒冰入面都加左生果 真心好正 一向怕飲有汽飲品既我 都忍唔住飲多幾啖🤤
❤️草莓紅桑子梳打配草莓冰
呢個係紅色既配搭 啲冰入面都係草莓 鍾意草莓既必點🍓
❤️焙茶拿鐵
作為一個老人家 都係熱飲比較啱我 所以又係我必點既hojicha latte🤣🤎呢個夠滑 茶味濃 有拉花 個杯仲要咁靚😍
❤️紫薯拿鐵
呢個冇拉花 不過賣相都唔錯 味道偏甜左啲 奶味濃
❤️榛子咖啡
濃濃既榛子味 加埋靚靚既拉花🤎

Dessert

❤️麵包布丁配朱古力球+生日牌$88+$15
好彩有foodie提定我要預留甜品 如果唔係呢款一定賣哂😭(太感激💕)呢間啲甜品都幾受歡迎 建議大家有心水甜品要book位預留定
今次揀左呢款睇得又玩得既🤣
影相靚之餘都好好食🤤🤎(可惜我影唔到佢半溶既美態 嗰日主力影壽星女🙈)
朱古力味好濃 唔會太甜
布丁就軟稔稔 吸哂啲朱古力醬