2023-02-26
突然好想食酸菜魚 睇左好多間土瓜灣紅磡附近有酸菜魚既餐廳 發現大部分都唔太抵食 於是聽男友話去左佢推介既呢間十三姨酸菜魚 雖然住土瓜灣要搭巴士黎 不過呢一餐令我哋覺得完全值回票價 CP值十分高 價錢絕對係近年食過最抵食 咁等我慢慢講下我哋叫左個二人餐食左啲咩啦~首先二人餐$238 可以揀A款1個, B款1個, C款2個 各人包1碗飯或轉薯粉 各人包1杯飲品可揀A款我哋揀左招牌酸菜魚 果然係招牌 酸度十足 辣度可以揀小辣/中辣 我哋揀小辣 食落岩岩好冇蓋過魚味 魚量亦比外面專食酸菜魚既魚多B款我哋揀左椒麻雞 呢個真係非常岩配飯 好惹味又有啲蔥油醬料醃係雞件上面 好入味雞肉都滑 建議配飯食 否則有啲咸C款我哋揀左雞絲涼皮 加泡椒雞腳 雞絲涼皮十分滑 麻香拌料配涼粉真係好夾 有種番左大陸食川菜既味道 味道正宗;泡椒雞腳 由於我哋食哂其他餸先食呢款雞腳 所以略嫌有啲唔夠辣同濃味 不過飲多幾啖茶清清味蕾再食就會食到淡淡既泡椒味總括黎講 非常好味十分抵食 平時一盤酸菜魚2人份都近$300 呢個套餐2人份包飯包薯粉包飲品 亦有另外3款小菜可選 而且質素亦好好 絕對唔係馬虎之作 員工亦好有禮貌介紹和人
總括黎講 非常好味十分抵食 平時一盤酸菜魚2人份都近$300 呢個套餐2人份包飯包薯粉包飲品 亦有另外3款小菜可選 而且質素亦好好 絕對唔係馬虎之作 員工亦好有禮貌介紹和人手協助下單 我哋有時間一定會再黎食過 可以話係近年酸菜魚世一之選