2016-06-22 2231 views
朋友仔考完試終於放監啦,同佢去擦餐勁既慶祝下先。上網見到呢間放題好似唔錯,即刻book位試下先。七點去到,岩岩開始入座,坐低即刻叫野食。刺身黎得食放題點會唔叫刺身啊,呢度既刺身款式都算多,當中帆立貝最令人驚喜。雖然唔算大粒,但係超厚切,食落口啖啖肉,正呀!另外甜蝦都好夠大隻,放題來講質素唔錯。軍艦見大家來呢度都一定會點軍艦,我又點會錯過呢。海膽軍艦同鮑魚軍艦絕對係必點。原只鮑魚上,雖然唔算大隻,但口感豐富,值回票價。辣酒煮東風螺呢個絕對係必食推介,一客八隻我自己食左兩客。東風螺夠大隻,而且冇沙,配埋個辣酒超夾的。不過味道的確偏辣,唔食得辣既人要注意啦。蒜香一口和牛粒和牛超腍,簡單的用蒜蓉一齊炒,已經好入味。平時放題食既和牛通常都韌到不得了,難得呢度超軟超腍,正!豚肉雞軟骨餃子熱辣辣咁上台,好難令人唔鍾意你喎。入面餡料夠豐富,加上脆卜卜既外皮,就算唔使配上醬料都一樣滋味。甜品點左北海道3.6牛乳奶凍同焦糖燉蛋。奶凍味道唔錯,牛奶味都好出;不過焦糖燉蛋略嫌失色,上面是熱的,下面卻是暖的,有點失望。飲品款式唔算太多,大約十款,但有我鍾意既康師傅冰紅茶,已經滿足到我了。今晚當然係又一次抱住個肚
刺身

軍艦

辣酒煮東風螺

蒜香一口和牛粒

豚肉雞軟骨餃子

甜品

飲品

今晚當然係又一次抱住個肚走啦。估唔到平日都咁旺場,大家黎記得book位啊。
2016-06-20
Type of Meal