2018-03-13 1370 views
臨近生日,飯局又黎喇~ 屋企人今晚一行8人,請我食放題預祝生日。炉端金之前家姐食過話唔錯,所以我地今晚再去。晚市正價成人 $328/位 (135分鐘)黎之前上 Openrice 唸住望下有咩食,點知見到 +$20成為會員之後,即刻可以全單有85折優惠,而且生日個位仲有半價優惠。我地book 咗6:00,頭一輪未算太多人。除咗有吧枱之外,亦有卡位。入座之後,侍應會為每位客人,送上一人一隻長腳蟹。蟹腳有淡淡海水味,肉質非常鮮甜。飲品方面,除咗一般汽水啤酒之外仲有日本有氣啤酒、波子汽水 同埋有梅酒、清酒。全部任飲~放題梗係要狂點刺身啦~ 先黎珍寶赤蝦、三文魚、吞拿魚、油甘魚、劍魚腩、鮑魚片、北寄貝、生蝦、甜蝦、八爪魚刺身擺得好整齊,未食已經好吸晴。珍寶赤蝦成隻手掌咁大,肉質鮮甜爽口。三文魚、吞拿魚、油甘魚、劍魚腩全部厚切,大大件超新鮮,大滿足。咁多人,一盤刺身又點夠喉。再黎珍寶赤蝦、象拔蚌、北寄貝 - 象拔蚌就一般,食落比較韌,要俾D心機咬。吞拿魚、甜蝦、北海道小貝柱 - 值得一讚係再落單,刺身依然係厚切。熟食方面,選擇都好多~焗廣島蠔 - 蠔大大隻,食落無腥味。壽司 - 唔食生野嘅阿媽,壽
臨近生日,飯局又黎喇~
屋企人今晚一行8人,請我食放題預祝生日。
炉端金之前家姐食過話唔錯,所以我地今晚再去。

晚市正價成人 $328/位 (135分鐘)

長腳蟹

飲品方面,除咗一般汽水啤酒之外

仲有日本有氣啤酒、波子汽水

同埋有梅酒、清酒。全部任飲~

放題梗係要狂點刺身啦~
刺身擺得好整齊,未食已經好吸晴。
珍寶赤蝦成隻手掌咁大,肉質鮮甜爽口。

咁多人,一盤刺身又點夠喉。
珍寶赤蝦、象拔蚌、北寄貝

吞拿魚、甜蝦、北海道小貝柱

熟食方面,選擇都好多~
焗廣島蠔 - 蠔大大隻,食落無腥味。
焗廣島蠔

壽司 - 唔食生野嘅阿媽,壽司同樣滿足到佢。
壽司

炒雜菜 - 雜菜份量頗多,再加上少少芝麻,令雜菜多一份香口,味道唔錯。
炒雜菜

清酒煮蜆 - 略嫌清酒味唔夠,但蜆鮮甜無沙。
清酒煮蜆

天婦羅 - 上枱仲熱,炸得香口。
天婦羅

海鮮鍋 - 內有鮮蝦、蟹柳、青口,令個湯鮮甜。
海鮮鍋

海蝦、甜蕃薯 - 海蝦彈牙。
海蝦、甜蕃薯

羊架、燒菠蘿 - 燒菠蘿一般,燒得唔夠乾身。
羊架、燒菠蘿

炸榴槤 - 好香榴槤味,入面啖啖榴槤肉,好好食~
炸榴槤

呢度稱得上係回本專區,有Haagen-Dazs Movenpick 品牌嘅貴價雪糕。
Haagen-Dazs 雪糕

埋單平均每人 $290,好抵。會再黎~
Celebration
Birthday