2020-10-28 65 views
歷久不衰嘅放題-考完試食乜好?放題。拍拖又食乜好?放題。約朋友食乜好?放題。好啦,放題真係好百搭,咩時候都係食放題,滿屋已經開左好多年,至今仍然未執笠係有佢原因嘅,所以今日約左朋友一齊食放題。-我覺得滿屋嘅食物選擇好多,有刺身、壽司、烤物、天婦羅、甜品等等,每款再有好多款揀。-我覺得佢嘅刺身同壽司係比較正,有貴價刺身,回本在望呀!佢嘅刺身包括油甘魚、北海道帶子、蝦等,我覺得overall都幾高質,例如帶子好大粒同鮮甜,蝦都冇起白(解凍後翻雪)或者起黑(唔新鮮),所以我地都好滿意。壽司都好多選擇,又有握壽司又有軍艦壽司,款式都好多,我地最鐘意火焰三文魚腩壽司,佢油香味濃,再加少少蒜蓉,超級正。火焰左口魚都好正,魚油多,有少少焦味,好正。軍艦嘅紫菜唔會軟曬,同有我最愛嘅三文魚籽呢!仲有海膽手卷都可以快啲回本。同最值得一讚嘅係佢啲壽司飯唔多,魚生反而大大舊,方便食多幾件!-燒物同熟食方面都幾好,我地試左牛舌串燒,幾好,少少鹽係上面同都幾厚切,食得出係即燒。燒菠蘿都唔錯,係用新鮮嘅,酸酸甜甜,好正。但係有個牛舌嘅小菜就真係唔掂,汁太澀,建議落少啲生粉開會好啲。而個象拔蚌炒菜就得好少象拔蚌,雖然
歷久不衰嘅放題

考完試食乜好?放題
拍拖又食乜好?放題
約朋友食乜好?放題

我覺得滿屋嘅食物選擇好多,有刺身壽司、烤物、天婦羅、甜品等等,每款再有好多款揀。

我覺得佢嘅刺身壽司係比較正,有貴價刺身,回本在望呀!佢嘅刺身包括油甘魚、北海道帶子、蝦等,我覺得overall都幾高質,例如帶子好大粒同鮮甜,蝦都冇起白(解凍後翻雪)或者起黑(唔新鮮),所以我地都好滿意。壽司都好多選擇,又有握壽司又有軍艦壽司,款式都好多,我地最鐘意火焰三文魚腩壽司,佢油香味濃,再加少少蒜蓉,超級正。火焰左口魚都好正,魚油多,有少少焦味,好正。軍艦嘅紫菜唔會軟曬,同有我最愛嘅三文魚籽呢!仲有海膽手卷都可以快啲回本。同最值得一讚嘅係佢啲壽司飯唔多,魚生反而大大舊,方便食多幾件!

燒物同熟食方面都幾好,我地試左牛舌串燒,幾好,少少鹽係上面同都幾厚切,食得出係即燒。燒菠蘿都唔錯,係用新鮮嘅,酸酸甜甜,好正。但係有個牛舌嘅小菜就真係唔掂,汁太澀,建議落少啲生粉開會好啲。而個象拔蚌炒菜就得好少象拔蚌,雖然好有鍋氣,但份量真係唔夠(雖然可以再叫⋯⋯)

佢出面有啲熟食同甜品攞,有鴨胸、熟蝦、薯格、章魚燒、沙律等,我覺得質素都幾好,不過容易飽肚,食唔食就見人見智啦!而我覺得佢甜品就麻麻,有啲真係唔係好掂,唯獨值得讚嘅係佢啲芝士撻,有流心、滑、芝士味濃,出面成$23個,食兩個已經好抵啦!同佢有好多飲品揀,有凍有熱,上至汽水下至維他奶,仲有茶同酒,甚至係熱燒酒,好正!不過佢個地板唔算好乾淨,有啲痴笠笠,有改善空間,不過真係好好坐,好寛落。

最後,好值得一提嘅係佢上菜速度快,就算係第二三四輪都好快,同員工服務態度都好好。我覺得尼個地方無論係食物質素或者性價比都好高,約朋友一流!
$238 (Dinner)