2017-10-05 99 views
今日帶媽媽黎到深宵食堂,食佢最愛既串燒。店內環境唔算好大,好在我地早去,8點之後已經開始坐滿哂。我地先叫左一碟蟹肉沙律做前菜,估唔到咁既價錢可以有滿滿既蟹肉!配上酸酸的醋汁,非常開胃。之後串燒開始陸續送上,先黎兩串汁燒帆立貝。肉身爽口,裙邊燒到好香脆!再黎一口和牛串,好香牛肉味,油脂分佈平均,肉質好軟。我地係牛魔王,再叫多左碟炒既蒜片一口牛粒。配合甜甜地既洋蔥同燒汁,又係另一翻滋味。之後到我最愛既蠔,蠔用煙肉包住燒,2者配合得好好,隻隻蠔都脹卜卜,燒完都仲好飽滿多汁,好正呀!芝士年糕又係另一推介,外層少少焦,好脆,入面煙煙韌韌,估唔到咁好食。雖然已經好飽,但一場黎到點可以唔試吓出名既鵝肝什菌石窩飯。大大塊鵝肝,店員教我地要壓碎撈埋所有材料食。果然咁樣令成個飯都充滿鵝肝既油香,加上少少飯焦,為呢餐畫上完滿既句號。總結呢度真係好適合想同三五知己,飲下野,食下野,傾下計既好地方,果然係深宵食堂!
今日帶媽媽黎到深宵食堂,食佢最愛既串燒。

店內環境唔算好大,好在我地早去,8點之後已經開始坐滿哂。

蟹肉沙律

汁燒帆立貝

再黎一口和牛串,好香牛肉味,油脂分佈平均,肉質好軟。
一口和牛粒

蒜片一口牛粒

煙肉蠔卷

芝士年糕

雖然已經好飽,但一場黎到點可以唔試吓出名既鵝肝什菌石窩飯。
鵝肝什菌石窩飯

蟹肉沙律