2024-09-25
平時食便當都係諗住愉快同平為主外賣店質素都麻麻地🥹今日咁啱發掘到呢間日式便當店比起一般外賣店有啲唔同🩷設計帶點日式嘅風格包裝嘅設計都好有和風🎎一打開個便當加上配菜擺設都好精緻用心🎨見到呢啲細節食便當都開心D🥰 另外一題仲有好多唔同嘅甜品選擇😛誠意度真係好加分⭐️ 蒲燒鰻魚便當 🐟鰻魚嘅肉質嫩滑加上充滿豐富油脂香🔥微甜嘅蒲燒醬汁加上焦香陪飯一流❤️配上自家製既卷蛋配菜原來專登加上味醂調製🍳心思同精緻值得一讚⭐️ 和風牛肉便當 🐮經典嘅和風牛肉口味唔會太重有種家庭嘅感覺岩岩好🥩 比起快餐店冇咁肥而且洋蔥既清甜度好健康🧅另外一個亮點係便當會附送小份甜點🤪今日試咗蕨餅同埋Brownie🍡飯後甜一甜感覺不錯⭐️ 紅豆鯛魚燒 🐠⭐️ 曲奇 🍪即叫即燒嘅鯛魚燒入口好鬆軟😍配上綿密既紅豆餡岩岩好🫘 曲奇總共有朱古力碎燕麥提子同埋雙重朱古力三種口味🍫特別鍾意雙重朱古力嘅味道特別濃郁🖤⭐️ 冷泡凍頂烏龍🍵⭐️ 冷泡特級宮廷普洱 ☕️兩款冷泡茶都不加糖飲得出茶嘅原味🫖特別推薦宮廷普洱濃郁得黎嚐得到回甘💚
⭐️ 蒲燒鰻魚便當 🐟
⭐️ 和風牛肉便當 🐮