2019-11-04 344 views
今晚有食神到,同事升職請食飯,去尚八日式燒肉店。有人請梗係食盡啲啦,揀咗比起普通燒肉放題貴只不過$120嘅和牛·燒肉放題【$438】,再追加壽司刺身放題+$48。食足120分鐘,爽。點餐好方便,用手機scan QR code就入到點餐網頁。食物類別、數量清楚表示。點完餐有埋個list,幾時叫都有晒record。呢度上菜速度都幾快,唔駛煮嗰啲,點完五分鐘內就上枱,亦冇發生過漏單情況。刺身拼盤係送嘅!放題除咗和牛之外,仲有沙律、前菜、雞肉、豚肉、蔬菜水果、湯、飯麵。日本A4和牛上碟時有晒牌仔顯示塊肉屬於咩部位,唔同部位嘅肉味、口感、脂肪含量都唔同,啱食嘅部位就之後不停落單。我哋最鍾意脂肪含量最高嘅【牛三角】,油花嘅香口油味加濃濃牛味,好正。雞肉豚肉同樣高質。【尚八芝士角切伊達赤豚】,外面滿佈芝士粉,切粒嘅豚肉夠厚,食落有口感,肉味濃郁。【柚子薄切黑豚】上面搽咗柚子醬,柚子嘅香甜同豚肉好夾,好特別。【香草汁雞腿肉】嫩滑雞腿肉再加香草嘅清香,食得多都唔怕膩。唔好掛住食肉,一定要留肚食海鮮呀。【燒蜆】係季節限定,勁大粒,燒完仲好大隻水汪汪,記得要早啲叫多啲,否則好快冇晒。【香草牛油廣島蠔】成個錫

刺身拼盤係送嘅!

唔好掛住食肉,一定要留肚食海鮮呀。【燒蜆】係季節限定,勁大粒,燒完仲好大隻水汪汪,記得要早啲叫多啲,否則好快冇晒。【香草牛油廣島蠔】成個錫紙兜上,熟完就蘸香草牛油醬食,又鮮味又香口。其他帆立貝、虎蝦都唔可以錯過。

食完肉就食咗蔬果調劑吓。【菠蘿片】同【粟米】燒出嚟又甜又有香烤味,加倍好味。

食完每人仲有雪糕或雪條贈送。我就推介蜜瓜雪條,韓國好出名嗰隻嚟,食到香甜鮮蜜瓜味,食咗成晚燒肉都感覺透心涼。