2024-06-11
今晚特登揀左一間樓上日式居酒屋,風格濃厚,滿櫃既日本酒,掛住紅色燈籠,營造出一種傳統又親切既氛圍,品嘗美食同時心情放鬆。爖月三點月見和牛:和牛肉質細膩,加入生蛋黃食肉香四溢。免治吞拿魚他他:切碎左既吞拿魚肉口感鮮香,配搭紫菜一齊食別有風味。機煮鮑魚:慢煮既方式令鮑魚肉質柔軟而富有彈性。咸牛肉明太子燒山芋明太子既微辣和鮮鹹,與鹹牛肉既味道互相配合,帶來味蕾上既驚喜,山芋爽口,口感層次豐富。手揸餅海膽蝦卷充滿創意既料理,用外皮柔軟既手揸餅,包住青瓜絲,加入海膽/天婦羅蝦,海膽肉質綿軟、滑嫩,天婦羅蝦肉爽口,每一口都充滿了層次感。油甘魚鮫魚皮烤至微焦,肉質油脂豐富,在舌尖上散開,帶來滿口滑潤既感覺。串燒横膈膜(蒜香) : 肉質鬆軟,充滿住肉汁,加入蒜提升左整體既風味。牛舌:厚切牛舌有嚼勁。蘆筍豚肉卷:豚肉包住新鮮既蘆筍,蘆筍中和豚肉油脂香。柚子雞:雞肉口感鮮嫩,加入柚子令雞肉入口更清新。燒茄子原條:茄子肉質綿軟。日本青椒仔:日本小青椒入口有輕微既脆感,口感清新。梅酒梳打特飲傳統既日本梅酒與蘇打水既氣泡輕盈感完美結合,帶來清爽感。
爖月三點
月見和牛:和牛肉質細膩,加入生蛋黃食肉香四溢。
機煮鮑魚:慢煮既方式令鮑魚肉質柔軟而富有彈性。
咸牛肉明太子燒山芋
手揸餅海膽蝦卷
油甘魚鮫
串燒
牛舌:厚切牛舌有嚼勁。
蘆筍豚肉卷:豚肉包住新鮮既蘆筍,蘆筍中和豚肉油脂香。
柚子雞:雞肉口感鮮嫩,加入柚子令雞肉入口更清新。
燒茄子原條:茄子肉質綿軟。
日本青椒仔:日本小青椒入口有輕微既脆感,口感清新。
梅酒梳打特飲
傳統既日本梅酒與蘇打水既氣泡輕盈感完美結合,帶來清爽感。