2021-12-04 438 views
呢間位於尖沙咀既居酒店真係好有去左日本既感覺,無論係佈置,餐牌,食物同服務都非常好,推介大家要去試下☺️☺️秋刀魚刺身($298)🐟🐟店員推介既時令秋刀魚刺身,雖然佢冇三文魚吞拿魚嗰種油香,但係佢清清地都幾鮮甜😋😋蟹味噌甲羅 ($78/1個)🦀🦀甲羅燒由店員直接喺我哋個枱面幫我哋燒,見到佢手工好純熟,將所有配料撈勻然後邊燒邊攪。燒出嚟啲蟹膏好香好好味,如果有麵包或者餅就更好啦😛😛龍蝦鍋 ($398)🦞🦞非常足料,有原隻龍蝦喺面頭,店員溫馨提示我哋要將龍蝦浸落去先至可以煮熟,冬天有個煲喺枱面煲下煲下咁都幾暖笠笠幾開心☺️☺️燒油甘魚頭鮫 ($298)好香油份既油甘魚,燒完既頭同鮫好大份,我地咁多人分都有好多肉,燒得岩岩好,肉質鮮嫩又夠香🙂🙂特選壽司盛合 ($298)8件特選壽司,粒粒都好飽滿,非常吸引眼球😍😍最鐘意就係前面既帆立貝同埋海膽,兩個都好鮮甜,整體好新鮮石燒和牛 ($348)🐮🐮一碟6件既和牛油花超級均勻☺️☺️店員用石燒板係枱面即席幫我地燒,即燒即食夠哂熱辣辣,而且又唔會慢慢再熟,煮得岩岩好🤤🤤薩摩手羽 ($88/2串)熱辣辣既燒雞翼,只係基本既鹽燒就已經好香脆好味了😚😚軟殼蟹天婦羅 (

秋刀魚刺身($298)🐟🐟

蟹味噌甲羅 ($78/1個)🦀🦀

龍蝦鍋 ($398)🦞🦞

燒油甘魚頭鮫 ($298)

特選壽司盛合 ($298)

石燒和牛 ($348)🐮🐮

薩摩手羽 ($88/2串)
熱辣辣既燒雞翼,只係基本既鹽燒就已經好香脆好味了😚😚

軟殼蟹天婦羅 ($128)
一整隻軟殼蟹新鮮炸起即刻上碟,仲有茄子同蕃薯天婦羅係旁邊,脆卜卜又香口夠好食😋😋

原味Highball ($68)
白桃燒酎 ($68)
巨峰梳打 ($68)
柚子梳打 ($68)
係居酒屋梗係要飲下酒,highball 係居酒屋常見既飲品,其他幾個就有甜甜既果味,夠哂易入口🍺🍹

📍 漁道樂 (尖沙咀)
尖沙咀金巴利道35號金巴利中心地下A舖

#香港美食 #香港必食 #hkfoodie #hkfood #hkfoodblogger #hkfoodlover #hkfoodpic #hkig #hkfoodie #hkfoodies #food #foodie #foodstagram #foodblogger #berryfoodie #berry尖沙咀 #日本菜 #刺身 #磯燒 #串燒 #炸物 #和牛 #漁道樂