去咗呢間新開張左一排嘅日式餐廳同朋友食飯,入到去環境好舒服,好適合成班friend一齊喺度gathering,而且環境非常日系,以為自己真係嚟咗日本🇯🇵 仲有一樣私心想講嘅係呢間餐廳嘅選歌超好🎧 有聽開日文歌嘅朋友去到呢間餐廳應該會一路懷念一路唱,再一路享受食物🤣#daydayeat銅鑼灣 #銅鑼灣美食 -日出蕃茄沙律🍅 ($68)美味指數:👅👅👅👅 (4/5)呢個日出蕃茄沙律作為前菜,令人食慾大增,而且係個好特別嘅菜式~ 蕃茄入有鰹魚湯汁加啫喱粉等材料喺蕃茄入面,好新鮮同清甜,底部嘅醬汁加上沙律菜酸甜可口👄吞雲吐霧 💨 ($68)美味指數:👅👅👅👅/👅 (4.5/5)吞雲吐霧嘅芝士同紫菜組合得好創意。芝士嘅香濃味道同紫菜嘅鮮甜口感相輔相成✨ 芝士融化喺口中,配上微微咸香嘅紫菜,層次感十足,係值得一試嘅菜式😋精選壽司六貫盛合🍣 ($198)【必食‼️】美味指數:👅👅👅👅👅 (5/5)小編大推呢道精選壽司六貫盛合,包括有拖羅、深海池魚、油甘魚、海膽、魷魚和左口魚。每一貫壽司都精心製作,六件壽司係呢一個價錢真係幾抵食✨ 最令我有驚喜嘅係海膽壽司💖 海膽嘅味道甜到不得了,仲要好新鮮,食完真係唔
#daydayeat銅鑼灣 #銅鑼灣美食
日出蕃茄沙律🍅 ($68)
美味指數:👅👅👅👅 (4/5)

吞雲吐霧 💨 ($68)
美味指數:👅👅👅👅/👅 (4.5/5)

精選壽司六貫盛合🍣 ($198)【必食‼️】
美味指數:👅👅👅👅👅 (5/5)
每一貫壽司都精心製作,六件壽司係呢一個價錢真係幾抵食✨ 最令我有驚喜嘅係海膽壽司💖 海膽嘅味道甜到不得了,仲要好新鮮,食完真係唔捨得食其他嘢食沖走海膽嘅味道🤪

金時鯛刺身🐟
美味指數:👅👅👅👅👅 (5/5)
金時鯛刺身係一個滿分嘅刺身🙏🏻 魚肉鮮嫩,肉質細嫩,而且完全係無任何嘅腥味!刺身片厚度適中,每一口都能夠品嚐到魚肉嘅豐富口感同鮮美味道🌊

老翁汁燒 (special)🍗 ($580)
美味指數:👅👅👅👅 (4/5)
老翁汁燒係一道特別嘅菜式,每一啖咬落去都能品嚐到肉汁嘅鮮美,只不過價格稍高,但小編絕對覺得物超所值😍

朴葉味噌燒(鹿兒島呀久根黑毛和牛)🥩 ($288)
美味指數:👅👅👅👅 (4/5)
和牛肉質鮮嫩多汁,入口即化。味噌燒汁帶出濃郁嘅味道,加上牛肉真係好夾,每一啖都品嚐到牛肉嘅鮮味,果然係高級嘅黑毛和牛😋

五色沙追唐揚 🐟 ($128)
美味指數:👅👅👅👅 (4/5)
五色沙追唐揚以新鮮的鳕魚製成,炸至金黃酥脆,食落卜卜脆,而且唔會好油膩反而係好輕盈~好適合做開胃嘅小食✨