平時好難搵一間好食又性價比高嘅日式燒肉,今次就搵到呢間位於銅鑼灣嘅日式燒肉,和牛質素好唔錯!最有特色嘅就係佢會以大阪城🏯嘅造型盒裝住唔同部位嘅和牛,打卡一流,名符其實係睇得又食得😎以和牛薄片蓋上蜆肉麵豉湯,店員再即場以火槍燒至七成熟,整個過程好適合打卡📸 之後仲會幫手將和牛片切片浸落湯一齊食,呢個食法又幾新奇,加埋鮮味十足嘅麵豉湯一齊飲,有創意得嚟又好唔錯!🥩 大阪城和牛五點盛合 $358 推❗️。 和牛磚(第一層)。 和牛上蓋(第二層)。 牛三角(第三層)。 牛小排(碟另上) 。 牛脷芯(碟另上)呢個影相打卡一流嘅大阪城裝住三層唔同部位嘅肉🤤 當中最鍾意嘅包括和牛磚,肉厚得嚟口感又軟腍;其次係和牛上蓋,油脂超豐富,入口即溶😝;最後最後,佢個牛脷芯都好好食,部位罕有,食落有咬口,而且又夠嫩,正!另外,仲嗌咗燒生蠔,價錢都幾抵食!生蠔好肥美,而且清洗得好乾淨,加上簡單嘅蔥、蒜、辣椒調味,好惹味,燒完嘅蠔仲保留到鮮味😋身為明太子fans嘅我嗌咗呢個烏冬,將蛋黃、大大pat明太子、鰹魚汁同烏冬撈勻,味道食起上嚟非常有層次,少少鹹又帶有少少辣,而且烏冬夠煙韌,好鍾意佢個口感🤤🍹 花粉情綿 $4

日本和牛殿堂湯潰薄片

🥩 大阪城和牛五點盛合 $358 推❗️

。 和牛磚(第一層)
。 和牛上蓋(第二層)
。 牛三角(第三層)
。 牛小排(碟另上)
。 牛脷芯(碟另上)

蒜燒珍寶生蠔

明太子撈烏冬伴月見

🍹 花粉情綿 $42

食燒肉點少得配凍嘢飲,我哋嗌咗佢新出嘅特色飲品,包括呢個花粉情綿,柚子蜜梳打加埋面頭嘅玫瑰花瓣,好好飲!

🍹 月伴紫林 $42

另一杯見到佢紫色都知係加咗蝶豆花,撈埋底層嘅可爾必思,即刻呈現左浪漫嘅粉紫色,啱哂打卡,而且飲落酸酸味味咁,配燒肉一流!

日本和牛殿堂湯潰薄片
蒜燒珍寶生蠔