2022-10-10 1269 views
同朋友來了一家屋村附近的日式餐廳聚舊見面,食物選擇多而且中意佢空間感夠大,慢慢傾計都可以😌明太子玉子燒:玉子燒原來都有咁多款式,我哋揀左明太子,中意佢有少少辣,一啖咬落去啲明太子爆曬出黎,雞蛋鬆軟柔嫩,一上枱都聞到濃郁香蛋味,甜甜地又辣辣地,外實內軟吉列廣島蠔:即叫即炸既廣島蠔,外表非常香脆,即使經過油炸既過程但裏面既蠔汁依然完美鎖住,包你食到原隻廣島蠔既鮮味黃金芝士燒蠔:廚師用另一種煮法帶出廣島蠔既美味,用芝士燒相對上味道更濃烈,我中意食芝士因為少少鹹可以搭配蠔既鮮甜,白,有香蔥同拉芝效果,68蚊兩隻性價比合理海鮮刺身丼:十分足料,第一次食刺身當有鮑魚,仲有海膽、大赤蝦、火炙魷魚、帶子等等,總共十樣既刺身比你一次過食曬,每啖都係舌尖上既享受,最愛食海膽既鮮味,赤蝦有好多蝦膏添,鮑魚彈牙爽口,正呀!薄燒牛肉便當:要讚吓佢個味噌湯,好好飲,配菜有中華沙律同埋蒜味螺肉,兩者都啱曬我心水,主角薄燒牛肉簡直一流,基本上冇個配汁都非常惹味,外皮微焦,牛肉味香濃,口感稔嫩,薄燒更加易入口,幾件都夠撈曬成碗飯,珍珠米又大大粒有嚼勁,讚👍😋😋