2019-07-08 46 views
🔎旺角亞皆老街8號朗豪坊4樓13號舖「高質日式餐廳」-i CREMERiA Café之前同朋友食過dinner ,覺得好味,一個價錢可以有湯,有飲品!今次又再黎食佢個dinner set 先!佢會定期轉menu,所以唔會厭,每次黎都會心大心細,左揀右揀,每次個menu都好吸引!Dinner Set $108 (是日餐湯/沙律 +主食+飲品)南瓜湯今日餐湯係南瓜湯,好有南瓜味之餘又有南瓜蓉!唔係普通罐頭湯,仲熱辣辣!日式餐廳無論食物質素,都有一定水準!見到擺盤咁精緻就知!明太子紫蘇鮮蝦意大利粉上次食過佢嘅蟹肉意粉,絕對唔係一般街食到嘅味道,所以今次都揀左明太子紫蘇鮮蝦意大利粉!我十分喜愛明太子,成個配搭都好新鮮!果然今次冇令我失望,依然保持水準!有5大隻蝦,冇雪藏味;明太子其實是用辣椒和香料醃製過的明太魚的子,食落唔會好辣,仲好惹味;個汁煮得岩岩好,掛到落意粉!最重要係個意粉煮到好有彈性,好有口感,亦都係會再encore嘅原因,因為好多西餐廳連最基本個意粉都未煮得好食嘅話,無論用料有幾好,都會令成個意粉失色!意大利泡沬咖啡飲埋杯熱意大利泡沬咖啡,正好滿足!仲有一件小麵包,驚飲咖啡苦,有件
🔎旺角亞皆老街8號朗豪坊4樓13號舖
「高質日式餐廳」-i CREMERiA Café

南瓜湯

明太子紫蘇鮮蝦意大利粉

意大利泡沬咖啡
飲埋杯熱意大利泡沬咖啡,正好滿足!仲有一件小麵包,驚飲咖啡苦,有件小麵包配搭真不錯,真心呢間餐廳真係好細心!我就飲慣苦咖啡,所以就ok,意大利泡沬咖啡加了奶所以已經不會苦了!