2021-06-06 344 views
依家覺得去唔到日本旅行都唔緊要,因為比我發現咗呢間由日本廚師主理嘅日式木系cafe🤩。 Avocado on Sourdough 🍞🥑牛油果排得好靚🥑上面鋪咗啲七味粉都幾特別。酸種多士發得好靚,輕盈香脆,食brunch食tea一樣咁啱😁周圍有wasabi同枝豆都幾可愛。 Smoked Salmon Egg benedict 🍳班尼迪蛋係cafe嘅新寵,因為脹卜卜同流心效果都可以影幾百張相🤩佢除咗流心,上面仲有明太子醬😍超似日本食過嘅cafe味道。順帶一提,三文魚都幾多下,幾香🤩。超推薦。 Warabi Mochi Drink (Shizuoka Hojicha) 呢個係期間限定😊焙茶嘅煎香味好濃,令人好放鬆。底下有好多蕨餅嘅粒粒,同珍珠差唔多大細,綿綿帶少少煙韌係幾過癮🥰🧋 Mango Passion Fruit Iced Tea🥭幾夠凍同大杯🥰味道好似我細個好鍾意食嘅芒果糖味,酸酸甜甜好開胃架😍襯落甜品度又唔會太飽,好解膩。 Strawberry Iced Tea🍓呢杯都係好冰凍,士多啤梨味嘅鮮果香唔錯😍加埋賣相都好啱打卡。 Fresh Lychee Tart🥧日本設計果然唔同啲,唔

Avocado on Sourdough 🍞🥑

Smoked Salmon Egg benedict 🍳

Mango Passion Fruit Iced Tea🥭

Strawberry Iced Tea🍓

Fresh Lychee Tart🥧
日本設計果然唔同啲,唔知點解就係睇落好elegant🥰荔枝嘅透明同紅莓好襯。荔枝超多同埋好juicy😆撻底好香,完美。

Lychee Lemon Cake🍰
呢個都係荔枝,但兩個一齊食唔會覺得好重覆,因為檸檬蛋糕酸酸地好開胃,蛋糕鬆軟又唔會太散,同埋原來入面都仲有荔枝肉,正。