2023-06-25
一間bookmark咗好耐嘅餐廳,主打日本各地牡蠣、日式串燒、小食、拉麵、意粉及特色燒酌,融合日式及西式菜餚~一入餐廳,就見到ᴏʏsᴛᴇʀ ʙᴀʀ擺放著各款生蠔,而餐牌都有詳細介紹唔同產地各款生蠔嘅特點,好容易揀到自己想食嘅口味😋全部生蠔都好新鮮!🦪五島列島 中sɪᴢᴇ $98嚟自日本長崎,非常厚肉,口感ᴄʀᴇᴀᴍʏ, 海水味重,好鮮甜,非常好食😋🦪女川 細size $68嚟自日本宮城,即使係細sɪᴢᴇ都好滿肉,口感ᴄʀᴇᴀᴍʏ,蠔味重,礦物質味較少,都好唔錯哦🐠胡麻油甘魚刺身 $98油甘魚非常厚身,油脂豐富,口感柔軟,配上胡麻油醬汁、芝麻、紫菜、洋蔥絲及芥末,味道非常鮮美、清爽開胃😋🍗玉子免治雞肉 $40軟骨爽脆,肉味香濃,沾上蛋液醬油,口感更滑溜🐓天草大王大雞翅 $110招牌菜之一😍係我食過最巨型嘅雞翅,皮脆肉滑,濃濃嘅雞香味,同普通雞翼好唔同~🍜廣島蠔拉麵 $1285隻生蠔漲卜卜,十分吸睛😍食落鮮甜,啖啖肉,湯底蠔味濃郁鮮甜,配搭煙靭有口感拉麵,十分出色!🍝蒜片生蠔意大利粉 $128又有5隻肥嘟嘟嘅生蠔😍大量嘅蒜片、欖油及蠔汁令到意粉特別香、特別鮮甜,辣辣地,口感味道都一流呢😋🍹
🦪五島列島 中sɪᴢᴇ $98
🦪女川 細size $68
🐠胡麻油甘魚刺身 $98
🍗玉子免治雞肉 $40
軟骨爽脆,肉味香濃,沾上蛋液醬油,口感更滑溜
🐓天草大王大雞翅 $110
🍜廣島蠔拉麵 $128
🍝蒜片生蠔意大利粉 $128
🍹沖繩雜果燒酌梳打 $68
果味突出,甜度適中,好易入口,喜歡💕
⍨ ⍨
鐘意食生蠔嘅朋友,一定要嚟試下,無論新鮮生蠔或者生蠔料理都好正