2017-07-15 1439 views
同朋友相聚,都想搵個好地方,既可以傾計,又可以食餐好嘅。呢度嘅選擇好多,今次兩個女仔黎,想試多d野,就放棄澱粉質,唔叫佢哋出名嘅烏冬喇。首先黎個帆立貝刺身,切得幾厚身,但唔算好鮮甜,有d失望。跟住黎嘅鰹魚沙律好大份,鋪滿左魚片,魚肉燒到半生熟,好鮮,拌住好多蔥、蒜、洋蔥、生菜同酸汁,醒胃又好味!細心嘅老闆俾個夾我地分黎食。夏天食感覺清爽,唔怕有口氣嘅話要試下 😄味噌燒蟹羔蟹肉滿滿一個,蟹羔好香,拌住絲絲鮮甜嘅蟹肉,用隻小匙羹分黎食,好快就食到乾乾淨淨。野菜炒魷魚,好似已經變左我每次黎必食嘅菜式,爽甜嘅炒椰菜同柔軟嘅魷魚真係好夾,對於我黎講,佢就好似廣東小炒嘅小炒王,夠晒惹味。我係個魚痴,見到燒魚一定會嗌,今次就試左燒赤魚,份量好大,店家已經切好,方便分黎食。魚肉好厚身,好實淨,擠d檸檬汁,點d蘿蔔蓉同酸汁,好香好好食呀!呢度嘅食物質素高,價格合理,希望keep住水準!P.S.呢度星期五好爆,記住訂位呀!
同朋友相聚,都想搵個好地方,既可以傾計,又可以食餐好嘅。

首先黎個帆立貝刺身,切得幾厚身,但唔算好鮮甜,有d失望。

帆立貝刺身

鰹魚沙律

味噌燒蟹羔蟹肉

野菜炒魷魚

燒赤魚

呢度嘅食物質素高,價格合理,希望keep住水準!

P.S.呢度星期五好爆,記住訂位呀!
2017-07-14
$300 (Dinner)
鰹魚沙律
味噌燒蟹羔蟹肉