2018-01-06
今日放假瞓到中午過後,家人都各有各忙,得我同老豆兩支公,好耐冇陪過老豆了,咪問吓佢想去邊囉,佢諗咗陣 就話未去過數碼港想去行吓,好……反正我都未去過, 去數碼港其實都好方便,喺西隧轉車就有巴士直達, 沿途風景都非常之唔錯, 行到傍晚我哋兩個都肚餓, 行過呢間餐廳門口, 望入去環境唔錯喎, 問下老豆肯唔肯食日本菜, 佢話普通嗰啲放題就唔好預佢, 呢啲格局就唔同, 我心諗老豆你真識食……環境真係唔錯,而且可以睇到廚師親手主理 刺身,可以擺出嚟畀你睇, 就知道啲魚有幾咁新鮮啦鍾意邊樣點樣老豆揀咗佢至愛嘅三文魚, 冇幾耐就已經送上, 一睇D色澤 唔食都知新鮮,而且係厚切,老豆話好正口感一流我比較喜歡熟食,都有唔少嘅選擇喎,吉烈炸生食落唔太油,重點係入面隻都幾大隻而且保留到有鮮味,平時食放題嗰D粉多乜,揾放大鏡睇先揾到鰻魚絕對係我既至愛,我叫咗碗鰻魚拉麵, 賣相相當之唔錯, 啲湯好濃好夠味鰻魚又大舊, 麵質好煙韌有咬口,有隻流心蛋都好正I鰻魚拉麵既鰻魚好厚身好肥美, 食到唔夠喉我再柯打多一個蒲燒鰻魚, 一樣咁肥美 而且呢個香味更大添 老豆仲叫咗個咖哩銀鱈魚飯, 咖哩汁嘅味道合格, 重點係喺
I
鰻魚拉麵既鰻魚好厚身好肥美, 食到唔夠喉我再柯打多一個蒲燒鰻魚, 一樣咁肥美 而且呢個香味更大添 老豆仲叫咗個咖哩銀鱈魚飯, 咖哩汁嘅味道合格, 重點係喺銀雪魚度, 好大舊銀雪魚, 雖然係咖哩汁 但食銀鱈魚嘅時候仲保留到好重嘅魚味,魚肉亦唔會太淋, 食咗咁多樣嘢, 食物質素 真係非一般放題可媲美, 雖然價錢高少少 但一分錢一分貨 物有所值嘅
環境比較清靜, 坐得比較舒服, 食物質素有保證, 呢個價錢唔貴丫, 可以有下次