2021-12-28
將軍澳海濱新地標,海天晉匯近日開左間新日本菜 - 賀天,放工約翻個區友一齊嚟食新嘢。商場位於海天晉側,由小拱門位置,沿路行入去就見到。新商場,地方乾淨舒適。賀天位於這個商場1樓,設計很有心思,地方寬敞,有榻榻米包箱,三五知己可以自成一角。亦有壽司吧枱,室外露天平台,任何一個位置都令人賞心悅目。Menu 選擇都好多,我地每樣試下。刺身我哋揀左當 - 針魚 $288,活赤貝刺身$78,空運到港,鮮甜美味。廚師發板六本壽 +小卷三本,磯煮鮑魚杯飯,$288 黃金松葉蟹肉壽司、海壽壽司、甘海老壽司、帶子壽司、池魚壽司、吞拿魚腩壽司、三小卷係吞拿魚腩。日式辣酒煮花螺$58,這個微辣,但又越食越醒神,辣度我覺得剛好,唔會搶走花螺本身味道。玉子壽司$24,造型可愛,玉子用焗出來做法,中間夾飯,感覺很啲似蛋糕,味道好得意。美國牛小排壽喜鍋$188,滿滿牛肉配上豆腐、葛絲、湯底帶甜,伴入生蛋。非常美味😋飲品 期間限定 - 富士山夕照,有洛神花、洛神花啫喱、奶蓋,無論味道同造型都好吸引,朋友成杯飲晒食晒😂要讚讚這裡服務,服務員態度非常友善,介紹清晰,整個用餐令人愉快。
近日開左間新日本菜 - 賀天,放工約翻個區友一齊嚟食新嘢。
亦有壽司吧枱,室外露天平台,任何一個位置都令人賞心悅目。
Menu 選擇都好多,我地每樣試下。