2023-04-28
👩🏻💻辛勞工作咗一日😮💨放工梗係要食好啲啦🥳今晚揀咗呢間餐廳唔單止環境舒服👍食物賣相仲好靚又好食添📷💯👫佢哋個menu勁多野揀😍我哋呢樣又想食🤤嗰樣又想食🤤所以最後我哋就係揀咗個豐富嘅二人套餐嚕🥳🍴Dinner Set for Two 晚市二人套餐 ▫️小食:🍟炸薯條配煙肉、京葱絲、木魚絲及日式芥末醬🌈賣相已經好靚💯薯條炸🉐️超脆卜卜🔥上面仲鋪滿京葱絲同埋木魚絲好惹味🤤配埋芥未醬好夾🥳▫️沙律:🦪北海道帆立貝羽衣甘藍沙律🌈呢個沙律入面🈶️好多帆立貝😍裡面仲有牛油果🥑番茄🍅合桃🌰中東米🥢配咗乳酪柚子汁🍯好醒胃🥳▫️主菜🍣三色魚生丼🌈呢個三色魚生丼超新鮮又豐富💯🈶️三文魚🍣油甘魚🐟同埋赤蝦🦐油甘魚肥美又厚身🤤我勁鍾意❤️🐟汁燒鰻魚意大利飯丼🌈肥美嘅汁燒鰻魚下面原來係creamy嘅意大利飯😍未試過食鰻魚飯啲飯係意大利飯😍配埋肥美嘅鰻魚🐟呢個超有驚喜❤️真係夠晒特別呀🥳▫️甜品🍮靜岡縣紅茶芭菲🌈呢個甜品賣相超靚😍除咗啱曬打卡之外📷仲要係好味道添👍芭菲杯會另外比你一杯熱紅茶汁茶☕️食之前將佢倒入白朱古力殼裡面🔥熱溶之後紅茶溉汁會慢慢流入杯入面😍咁就可以連杯裡面嘅蜜餞豆、麻糬同埋雪糕一齊食💯正呀喂🥳🥳▫️追加:軟殼
🍴Dinner Set for Two 晚市二人套餐
▫️小食:
🍟炸薯條配煙肉、京葱絲、木魚絲及日式芥末醬
▫️沙律:
▫️甜品
🍮靜岡縣紅茶芭菲
🥳
▫️追加:軟殼蟹壽司塔可 $48
🌈見呢個軟殼蟹壽司塔可係將炸過嘅紫菜再包住壽司飯🔥配埋軟殼蟹同埋三文魚籽😍層次感豐富👍香脆又惹味🥳
▫️升級特色飲品 +$38
☕️ QUE絲滑黑咖啡:果然係signature👍咖啡味香濃💯
🍵靜岡有機抹茶鮮奶:抹茶控福音🥳個心靜靜地飲呢個靜岡有機抹茶鮮奶真係超正🌰🈶️FEEL呀💯店員教我先將抹茶粉分幾次放入鮮奶入面😍然後再用佢提供嘅「掃」嘻嘻慢慢攪勻🔥最後就倒埋入個杯攪勻一齊👍天然嘅綠茶香氣帶埋天然藻香同埋海苔香🤤味道清新又獨特❤️香氣逼人呀🥳