2021-12-09 141 views
𓂃𓉮𓂃唯今 𝙏𝘼𝘿𝘼𝙄𝙈𝘼𓂃𓂃 呢間日式咖啡店坐落喺元朗較遠離市中心嘅一角,從店面設計到食物用料,都令人感覺到係一間充滿誠意嘅小店!室外坐位好有喺日本街角𝙘𝙖𝙛𝙚嘅感覺,而今次選擇左坐喺室內,都有窗邊一抹日光,可以好寫意地享受午餐! 𓂅流心芝士漢堡扒 (配薯仔沙律,炒本菇,沙律菜,烤多士) 漢堡扒非常𝙟𝙪𝙞𝙘𝙮! 一切開就有芝士緩緩流出,本身都擔心會太𝙝𝙚𝙖𝙫𝙮 , 但食下食下就忍唔住食晒。薯仔沙律入面有蘋果粒,增加口感同帶黎清新感。炒本菇好惹味,而沙律菜用上麻醬同醋調味,可以中和返食漢堡扒嘅膩感。蜜糖烤多士以小鐵架晾起,唔會掂到側邊咸食,可避免影響味道同鬆軟度,可見小店嘅心思! 𓂅𝙃𝙤𝙣𝙚𝙮 𝙏𝙤𝙣𝙞𝙘 用上台灣產嘅百花蜜,平時自己多數以水沖蜂蜜,今次發現原來配上𝙩𝙤𝙣𝙞𝙘 𝙬𝙖𝙩𝙚𝙧 ,會更加細嚐到蜂蜜嘅香甜同層次,呢杯飲品看似簡單,但令人好有驚喜! 𓊦唯今 元朗建德街26號益利大廈地下12號舖

𓂃𓉮𓂃唯今 𝙏𝘼𝘿𝘼𝙄𝙈𝘼𓂃𓂃

𓂅流心芝士漢堡扒 (配薯仔沙律,炒本菇,沙律菜,烤多士)

𓂅𝙃𝙤𝙣𝙚𝙮 𝙏𝙤𝙣𝙞𝙘

𓊦唯今