2024-05-26
以前在奧運工作的時候,常常回來這裏吃飯,裝修很開揚還有自然光,比較寬敞環境氣氛不錯,比起一般的星馬菜餐廳更加多選擇,還有不少粵菜菜式,難怪開業多年依然很受歡迎今次來吃是因為有個很優惠的二人套餐,人均三百多已經有蟹有小菜!性價比很高,因為平時單點「星洲黑胡椒螃蟹」已經接近500,毫無懸念也是點了最受歡迎的黑椒蟹,蟹肉很飽滿,食得出新鮮的蟹,特別係蟹鉗就係精華所在,黑胡椒口味好開胃,推介!另外我選了魚香茄子煲和金磚豆腐都係非常惹味的組合,金磚豆腐最優勝係炸衣比較薄,外脆內滑,魚香茄子煲味道比較香濃,好適合送飯,份量都幾大方,差點吃不完甜品方面比較推薦「招牌酸柑香茅凍」,好似果凍又唔會太酸,好啱食完濃味嘅菜式之後平衡一下,而且套餐飲品仲可以揀檸檬薏米水都唔需要加錢,物有所值—————-𝙒𝙚 𝙤𝙧𝙙𝙚𝙧𝙚𝙙:星洲黑胡椒蟹星馬金磚豆腐漁香茄子煲蝦味魚子蝦球炒飯招牌酸柑香茅凍檸檬薏米水—————————————————𖠿𖥣 樂天經典 〒大角咀海庭道18號奧海城2期UG樓UG09號舖—————————————————⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀#hkfood #hkfoodporn #hkfoodblogge
—————-
〒
大角咀海庭道18號奧海城2期UG樓UG09號舖
—————————————————
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#hkfood #hkfoodporn #hkfoodblogger #hkfoodpic #hkfoodies #yum #hkfoodstagram #foodie #foodporn #foodphotography #foodgasm #foodstagram
___
🥇Follow @eathkgirls @eathkgirl
#eathkgirls
#食港女