2023-10-19 11 views
今晚既晚餐係旺角新城樓上既呢間居酒屋度享用,無論係服務定係菜既質素都好好,令我一食就愛上!三色海膽丼呢一個三色海膽丼一放上台已經覺得好好食,顏色鮮豔,望落去都覺已經覺得胃口大增。初嘗一口海膽,個味道超級新鮮,超級fresh,而且啲三文魚籽,粒粒嘅味道都特別濃厚,加上吞拿魚蓉,以及再配埋丼飯一齊食,三位一體咁樣,味道簡直一級棒!另外加$20就可以有埋茶碗蒸,雜菜沙律,同埋麵豉湯。個茶碗蒸嘅蛋味都非常濃厚而且啲蛋非常嫩滑,在配合埋少少菇類等材料,入口感覺簡直一流。三文魚腩(3切)呢一度嘅三文魚腩非常美味,份量上佢已經係厚切,肉質非常之肥美,而且唔會話過份油膩,整體上個口感非常好!海膽軍艦(兩貫)海膽軍艦嘅海膽份量比起三色海膽當嘅份量更加要多,而且味道一樣鮮味濃厚。正因為覺得三色海膽丼內嘅海膽份量唔夠食,所以再點多個海膽軍艦,咁樣份量啱啱好,重提一次,呢度嘅海膽真係好好食!鹽燒牛舌串(一本)呢一度嘅牛舌串我覺得一定要點黎食,牛舌不但只係厚切串燒,而且肉質同埋整體配味都非常之好。牛舌有咬口,但一啲都唔韌!最後重送雪糕啊😍日本排核污水之後,餐廳重標示左唔用邊度既海產,真係顧客食得安心又放心!

三色海膽丼

另外加$20就可以有埋茶碗蒸,雜菜沙律,同埋麵豉湯。

三文魚腩(3切)

海膽軍艦(兩貫)

鹽燒牛舌串(一本)

最後重送雪糕啊😍