2024-12-13 0 views
銅鑼灣呢個地方真係美食雲集,今日我哋食嘅呢間日本居酒屋我俾咗好大嘅驚喜我哋!嗱嗱臨同大家分享吓先!刺身盛我哋叫咗一個刺身拼盤,裏面有帶子,吞拿魚腩,拖羅,油甘魚,赤蝦,海膽等等,不得不說佢哋嘅用料全部都好講究,每一款都好好味!印象最深嘅係佢個帶子,好鮮甜!另外赤蝦都好正,咬落去軟軟糯糯,夠曬鮮美!安格斯肉眼厚燒呢個肉眼燒都唔錯,佢選用嘅係高質嘅安格斯牛,而裏面就包裹住蔥絲,安格斯煎到脆脆地,咬落去啲牛肉汁混和住蔥嘅清香一齊併發出嚟,口感好豐富!燒雞皮佢哋嘅燒雞皮好特別,唔會好似外邊咁一串串燒,而係一片片咁樣攤薄嚟燒!所以個雞皮特別薄同脆!不錯!牛肉卷鵪鶉蛋呢個係店員推介嘅其中一串燒,果然有驚喜!佢係用牛肉片捲着一粒鵪鶉蛋,呢個搭配好新鮮!外層嘅牛肉有少少脆身,裏面嘅鵪鶉蛋咬落好Creamy,兩者融合得相當好!大贊!海膽蟹柳烏冬呢個烏冬絕對值得一試!佢個烏冬係凍嘅,每一寸都包裹着海膽,而且佢哋用嘅海膽好高質素,好Creamy又好香濃!我哋九秒九已經食晒!厚岸蠔最後我哋都嗌咗兩隻蠔,佢哋選用嘅係日本嘅厚岸蠔,佢隻蠔好大隻,而且係新鮮到食之前都仲係郁緊嘅!上面點綴左一啲醬汁同埋大大粒嘅蝦子,

刺身

安格斯肉眼厚燒

燒雞皮

牛肉卷鵪鶉蛋

海膽蟹柳烏冬

厚岸蠔
最後我哋都嗌咗兩隻蠔,佢哋選用嘅係日本嘅厚岸蠔,佢隻蠔好大隻,而且係新鮮到食之前都仲係郁緊嘅!上面點綴左一啲醬汁同埋大大粒嘅蝦子,一啖咬落去超級鮮味!

講真,呢間餐廳真係很不錯,睇得出佢哋真係好用心咁樣去為食客提供最優質嘅食物!就算喺銅鑼灣呢一個美食匯聚嘅地方都絕對可以佔一席位!推薦大家下次經過銅鑼灣都可以嚟試吓,保證你唔會後悔!