2021-08-15
Frites 有不少分店係港島區,一直都久揚佢大名想試好耐,今次開左係大角嘴非常方便我,終於可以去試試!環境寬敞,歐美設計既裝修,樓底好高,非常適合約三五知己一齊黎Chill下或飲下野吹水🤩《Waffle Bomb Alaska》($125)想試佢既Waffle好耐,一定同大家推介佢先😍賣相唔使講都知幾震撼,火焰蛋白霜堆到好似山咁😲蛋白霜好濃密,入面其實仲有一球朱古力雪糕,味道非常濃郁👍🏻底部就係兩層Waffle夾住Vanilla Ice cream,Waffle唔係我想像中個隻Belgium waffle,而且仲偏硬,係較實正個類。Vanilla Ice cream 都好香,不過比朱古力味既濃郁掩蓋左。最下面仲有好多朱古力醬,食落有啲特別,唔似平時出面食到既味道。依個甜品邪惡度爆燈🔥🔥記得同多幾個朋友分享依份熱量啊!《Classic Steak Frites》 ($295)採用左美國黑安格斯西冷,一片片切上非常適合懶人🤪Medium 生熟度剛剛好,肉味香濃,肉質好嫩滑,外面烤至少少焦香,非常惹味。薯條偏硬左少少,比較一般。《Roast Chicken Frisée Salad》($1
《Waffle Bomb Alaska》($125)
《Classic Steak Frites》 ($295)
《Roast Chicken Frisée Salad》($145)
沙律菜、水煮蛋、煙肉、番茄、烤雞再加上藍芝士醬,簡單配搭但已經好好味,最欣賞佢加入左藍芝士醬,好香濃好惹味,昇華左不少!烤雞肉調味做得好好,好入味,亦唔鞋口,整體好惹味👍🏻
《One More Please》($55)
由Peach、Cranberry 同Pineapple 組成既Mocktail,好濃莓同菠蘿味,桃味反而唔太覺,酸酸甜甜幾開胃,唔想飲酒又想試下佢地既特飲,可以一試👍🏻 份量好大,比Cocktail更大杯😮
《Tropical Mojito》($100)
由Rum、Pineapple、Passion Fruit、Mint 同Lemon 組成,經典Mojito材料加入左Passion Fruit,味道更特別fresh,多左份甜味,好易入口👍🏻