2023-08-02
六両三既尖沙嘴店一直都係我既食堂🩷 最招牌既紅燒牛肉麵湯底濃郁得黎主打唔加味精真係好加分🥰 宜家新店開到過黎香港島 店舖闊落左之餘仲多了唔少新菜色🎨全部口味都好正宗道地添⭐️ 三寶牛肉麵 🐮呢款係我每次都會必點嘅😍 紅燒既湯頭香得黎好清因為無加味精🌱 有牛腱牛筋同牛肋條🥩 入口真係炆得超淋😋 帶輕微既藥材香又唔會太苦⭐️ 古早味厚切排骨便當 🍱排骨炸得酥脆但係唔會乾🥓咬落去仲係好Juicy 值得一讚嘅係配菜好豐富好有地道小店既感覺🇹🇼⭐️ 鹽酥雞 🍗⭐️ 炸澎湖花枝丸 🐙兩味小食都好正宗🏮鹽酥雞調味香口得黎配上九層塔🌿有種獨特既香味 花枝丸真係食到一粒粒花枝肉入口好Q彈 🌊⭐️ 麻辣鴨血豆腐 🦆麻辣味恰到好處唔會過重🌶️ 好懷念台式麻辣鍋嘅風味呀🥹 鴨血同豆腐索曬湯汁好香⭐️ 桂蜜躺雪山 🏔️仙草配上紅豆同芋圓口感QQ好豐富🍡 芋圓都有質素有芋味🍠 特別在桂花蜜淡淡的花香提升了甜品的層次🌼⭐️ 薑母茶 🫚⭐️ 冬瓜茶 🧋兩杯飲品的味道都偏甜😅 但係口味都好天然好有古早味既感覺👵🏻、
⭐️ 炸澎湖花枝丸 🐙
⭐️ 冬瓜茶 🧋
兩杯飲品的味道都偏甜😅 但係口味都好天然好有古早味既感覺👵🏻 、