2021-02-23 918 views
去蛋哥幫襯嗰日,本來最期望食嘅係蛋,點知印象最深刻嘅,反而係沙嗲牛麵。叫咗個常餐,有特濃沙爹牛肉公仔麵(我加咗錢轉出前一丁),嫩滑炒蛋同埋奶油豬(呢個都係加咗錢,本來係牛油多士)。叫得特濃,個沙嗲醬果然好高質,香濃惹味,微甜微辣唔太鹹,完全係我最鍾意嘅味道😍,由於個醬係另外淋上去,所以店員會提醒撈勻先好食,不過因為我轉咗出前一丁,本身個麵已經好夠味,所以食嘅時候,將每塊牛肉沾滿大大 pat 沙嗲醬然後啪入口,感覺超正🤤。至於點題食物炒蛋其實都唔錯,嫩滑之餘,有蛋汁亦有蛋香,放上奶油豬一齊食,好滿足😌。呢個常餐係茶餐廳嘅價錢,但係小店環境同衛生都比茶記好好多,應該會再嚟幫襯。