2021-10-07 610 views
👨🏻帶👧🏻👩🏻‍🦱👦🏻去高質法國餐 🇫🇷相當有驚喜 🥰 環境真係好歐陸式 📸 打咭一流👨🏻為我哋預訂咗Dinner Set湯🥣 #栗子松露濃湯聞到好香好濃松露味 飲落栗子味又好勁 味道濃但好清甜 完全唔覺膩 👍🏻沙律🥗 #香煎吞拿魚配牛油果厚切吞拿魚 每邊都有煎香 中間保持鮮嫩甜美新鮮牛油果🥑整到成朵花咁靚 再有食用鮮花💐沙津菜伴碟 賣相一流 😍主菜🍽 #紅酒燴牛面肉份量超巨型 牛面肉骨膠原十分豐富 肉質非常鬆軟 牛肉味又夠重配以 香煎薯仔餅 味道好夾 😋#藍帶雞配窩夫估唔到係雞胸肉 因為好嫩滑 菠菜包住雞胸肉 雞胸肉再包住松露醬 再炸到炸漿脆卜卜、雞胸肉嫩 食落好香口好有層次感 😊#海鮮釀蟹蓋配手工意粉蟹蓋十分足料 充滿啖啖海鮮啖啖蟹肉嘅味道 口感十分豐富 再配手工意粉 麵質口感彈性帶點煙韌 好好味 👍🏻甜品🍮#蜂蜜脆餅未食就已經聞到好香嘅蜂蜜味 脆餅果然好鬆脆 配埋雲尼拿雪糕🍦又食到碟光光 主廚知道👩🏻生日 特意送上生日甜品 😘🤤係4款唔同味道雪糕筒 連🍊香橙蛋糕👧🏻👦🏻果然有2個胃 即刻掃哂甜品 😋 因為太好味了 餐廳門口擺放咗凍櫃 原來係多款 #無添加 #自家製 食材包 #好方
👨🏻帶👧🏻👩🏻‍🦱👦🏻去高質法國餐 🇫🇷

特意送上生日甜品 😘🤤
係4款唔同味道雪糕筒 連🍊香橙蛋糕
👧🏻👦🏻果然有2個胃 即刻掃哂甜品 😋 因為太好味了

餐廳門口擺放咗凍櫃
原來係多款 #無添加 #自家製 食材包 #好方便 就咁加熱就食得👍🏻
我哋即場買左 #無激素泰美雞黑松露雞卷 #慢煮豬鞍扒 #油封鴨髀 3款 🤩 等我哋响屋企都可以嘆到法國料理大餐 😋
大家亦都可以網上購買預備包超市:https://soupcon.boutir.com

French Lab (九龍灣)
📍九龍灣常悅道20號環球工商大廈1樓13號舖

#法國餐 #法國藍帶 #Fusion #西餐 #hkfoodie #九龍灣美食 #hkfood #yummy #吃貨 #foodstagram #好好味 #sohappy #instafoodie #晉嵐食誌 #吃貨姐弟 #為食姐弟 #kidfoodie #lctyfamily #hkig #hkmami #晉嵐日常 #hkiger
2021-09-25
$550 (Dinner)
Celebration
Birthday