2022-10-29 2332 views
琴晚去咗 ❥⧽Nara Thai Cuisine ❥⧽ 食晚飯, 餐廳以木色為主, 座位係藤椅配咕臣, 甚有泰國氣氛, 我地坐窗邊位所以可以望到海景, 感覺好舒適。𓊈黃咖哩大蝦 $𝟙𝟞𝟠𓊉賣相好精緻, 大蝦炸到外皮脆卜卜, 不過肉質仍然保持鮮嫩, 黃咖哩比較濃稠, 味道香濃但唔會辣, 用嚟蘸點任何嘢食都好味! 最估唔到係放喺面層好似無處理過嘅洋蔥, 竟然一d 都唔辣仲好清甜, 好食!𓊈菠蘿肉鬆海鮮炒飯 $𝟙𝟚𝟠𓊉以菠蘿做擺盤真係好吸引, 面層仲有2隻大蝦, 啖啖肉又彈牙! 炒飯有淡淡嘅咖哩香味, 配料有魷魚, 帶子粒, 雞肉, 提子乾同菠蘿。而腰果因為有輕輕炒過, 所以更加香口。𓊈燒豬頸肉配青木瓜沙律 $𝟙𝟚𝟠𓊉豬頸肉燒得剛剛好所以好 juicy, 份量亦幾多, 食得好滿足, 側邊嘅青木瓜沙律好清新, 可以解一解豬頸肉嘅油膩感。𓊈印度薄餅 $𝟛𝟝𓊉薄餅同咖哩真係好朋友嚟, 一定要一齊食, 薄餅好軟熟, 唔會太油膩。✧✧ 一坐低就有一碟蝦片放喺枱面, 但係因為太好食, 掛住食而唔記得影相🫣。成餐飯嘅感覺都好好, 環境舒適, 落完單好快就有嘢食, 店員亦好好禮貌, 值得去食呀。

𓊈黃咖哩大蝦 $𝟙𝟞𝟠𓊉

𓊈菠蘿肉鬆海鮮炒飯 $𝟙𝟚𝟠𓊉