2023-07-20 205 views
Bookmark左呢間一段時間,覺得環境幾靚幾有氣氛😍同friend 嚟吹水飲野幾啱feel~✨生蝦刺身 - 食生蝦就預左口臭😂因為連埋蒜片食真係好正,如果怕辣嘅人可以沾少d個汁吊下味就夠😸d蝦比想像中大隻,而且幾新鮮爽口👍✨軟殼蟹柚子沙律 - 份量好足,軟殼蟹切開左一半分便我同朋友分😚 超多柚子,配埋伴菜同個辣汁食好fresh 好開胃😋✨冬蔭公卡邦尼意粉 - 呢個意粉都幾fusion,冬蔭公味香得嚟唔會蓋過左卡邦尼味,個醬都好creamy入味,有少少食上癮嘅感覺😆 個蝦大大隻好吸睛,口感有,鮮味亦有😻💯✨芒果班蘭糯米飯 - 造型睇得出幾有心思,上層係班蘭味糯米飯,下層係原味糯米飯,中間夾住粒粒芒果肉,面頭亦用左好多芒果肉同椰漿仲有椰子乾砌左個小山丘🤤糯米粉好煙韌,食完都幾飽😛✨Base No. 1 - 杯cocktail個漸變層整得幾靚,菠蘿味幾出,反而唔算好出,幾易入口🍹✨Base Core - 個杯癡左d玫瑰花瓣,帶點高貴嘅感覺🧡呢杯酒味同荔枝味幾balance, 配住個靚view好有feel!

芒果班蘭糯米飯

Base No.1