2023-07-06 22 views
鐵板燒呀!訂位後足足期待了一個星期,終於等到了!當初挑選這間是看準佢環境舒服,餐廳的view 是看去維園及銅鑼灣泳池,景觀一流,食完坐去梳化處邊歎紅酒,邊和朋友吹水,坐二三小時定必很chill!🌸季節前菜淮山素麵,與鵪鶉溫泉蛋拌勻,滑溜清甜。再嘗汁煮黑梅貝,肉質煙韌有嚼勁,旁有蘿蔔,配以師傅特製醬汁烹調,味道香甜入味。🌸刺身日本生蠔季節刺身燒右口魚邊身金槍魚腩手卷朋友唔食魚生,轉了鐵板銀鱈魚俾我地,魚煎得香脆,配吉士醬及檸檬汁。煎魚皮好好味!北海道岩手縣嘅生蠔,配上橘子啫喱,蠔味鮮甜得來,再帶一點清新甜味,這款配搭好夾。金槍魚腩油香四溢、鮮味無比,中間果層是燒右廿魚,特別用上薄脆既餅乾代替紫菜,一口咬落去口感好豐富,提升層次。🌸鐵板燒沙巴虎蝦北海道帆立貝帆立貝肉質肥美,煎至金黄色,鮮嫩彈牙。面頭有飽滿鹹香既自家醃製三文魚籽,底有鮮海苔清湯,好特別既配搭組合。香煎鵝肝伴藍莓醬鵝肝煎得外酥內軟,啖啖細緻綿密,配以香脆多士及清甜藍莓汁,伴碟仲有黑豆解解膩! 最正係鵝肝份量大過塊多士,最後一口細咬了一口紫蘇葉,更有另一種口感體驗🤣美國牛柳 伴洋蔥絲及蒜片薄燒牛肉卷蔥花伴洋蔥絲及蒜片喜歡牛柳粒多
鐵板燒呀!訂位後足足期待了一個星期,終於等到了!

🌸季節前菜

🌸刺身
日本生蠔
季節刺身
燒右口魚邊身金槍魚腩手卷

🌸鐵板燒
沙巴虎蝦

北海道帆立貝
帆立貝肉質肥美,煎至金黄色,鮮嫩彈牙。面頭有飽滿鹹
香既自家醃製三文魚籽,底有鮮海苔清湯,好特別既配搭
組合。

香煎鵝肝伴藍莓醬

美國牛柳 伴洋蔥絲及蒜片
薄燒牛肉卷蔥花伴洋蔥絲及蒜片
喜歡牛柳粒多過牛肉卷多一點,牛味更出更有口感。蒜片是自家新鮮製造,非常香脆,配牛肉卷一起吃一流!

黑松露蟹肉炒飯
每粒飯粒粒分明,配以鮮味既蟹肉,香濃的黑松露,廚師用了新鮮黑松露,啖啖都吃得出好香味的松露,好快就食哂全碗!

炒什菜

魚湯 - 這湯真的絕,未飲巳日聞好濃香的魚味,煲至奶白色,鮮甜清香好有魚味!

甜品有抹茶布甸、黑糖蕨餅 及 鹹味雪糕各一。 抹茶布甸滑溜柔軟,布旬入口即融仍有抺茶餘味,比得上宇治抹茶甜品。黑糖蕨餅軟糯滑順,配以黃豆粉係最佳組合~

食完後不禁欣賞自己的選餐廳的眼光!廚師風趣幽默,又喜歡硏究新煮法,更樂意分享唔同食法等你一試。食材新鮮上乘,份量偏大,而最欣賞是廚師的貼心,看得出我喜歡試多元化食物,靜悄悄替我們倆提供二款不同的食物等我地分享交換來試,真的滿足了😊