2024-01-16
深水埗真係好多餐廳,唔係有人介紹都唔知搵邊間食好,好彩鐘意食海鮮既朋友介紹左呢間金和記海鮮菜館雖然係小店,但係對貨源嘅要求都好高,聽店員講海鮮每日新鮮買貨 不會擺過夜搞到我未食都好有期待我哋叫咗馳名豬骨鍋($98)好足料,入邊有幾舊大大嘅豬骨,加埋幾嚿粟米,個湯底好鮮甜,好啱配新鮮嘅海鮮火鍋配料都有好多,咁我哋當然要試吓啲海鮮啦😆新鮮鱔片同特級安格斯肥牛鱔片睇落非常新鮮,食落超鮮甜,肉質亦都非常彈牙。安格斯牛一盤份量超多,紋理好靚,肥瘦適中,食落果然肉質鮮嫩多汁,牛肉味香濃😋😋南非孔雀鮑魚我哋仲試咗南非鮑魚,鮑魚超大隻,肉質肥美啖啖肉,口感都相當爽滑,好正😙感覺呢間小店好有誠意,食材都好新鮮,加上店員服務都唔錯,有禮貌又好肯幫手,上菜又快最後問番原來可以訂位,提早一日預先留定就得,好方便呀,趁冬天未完搵日再同朋友嚟先😆😆
搞到我未食都好有期待
我哋叫咗馳名豬骨鍋($98)
火鍋配料都有好多,咁我哋當然要試吓啲海鮮啦😆
新鮮鱔片同特級安格斯肥牛
南非孔雀鮑魚