2022-07-10
來到周末 終於約班朋友聚下想搵個地方打邊爐 飲下酒經過旺角有間新開張都坐得滿人 好似不錯 就入座 店舖有2層 座位不算多屬於小店經營 但店員很友善又有準備竹籃放手袋 服務很好我地坐下層 有4至5張枱牆壁用香港屋邨風格的設計 餐牌以港式火鍋為主又有小食和刺身 選擇很多火鍋料的牛肉 海鮮等等 基本都齊以手切牛 大肉蟹 龍蝦刺身最吸引!我地人數唔多 就食碟靚牛加幾款手打丸類 餃類 加個菜整體高質素 夠新鮮 十分滿足 😋😋 =原生椰子文昌雞鍋 (半隻) $168=點了椰子文昌雞湯底,店員把原個椰子水連肉咁倒入去,椰子肉鮮甜,紅棗粟米等等配料多,十分足料又清甜。而雞件肥美夠嫩滑,厚肉又唔會鞋,高質! =安格斯牛小排 $198=不得了!牛小排肥瘦均勻,油花多,肉質夠嫩,配埋鮮甜的椰子雞湯底,不用點醬油已經很夠味,令人食不停口。 =四寶餃 $78=包括有竹笙鮮蝦水餃、鮮蝦雲吞、韮菜餃和黃金蛋包蝦餃,由餐廳自家製,餡滿又大粒,較特別是竹笙鮮蝦水餃食落清新又唔膩,蝦肉彈牙新鮮,而蛋包蝦餃,製法新穎,像台式蛋餃相近,同樣蝦肉彈牙。 =手打丸類拼盤 $88=包括手打墨魚丸、手打豬肉丸、手打鯪魚丸和手打牛丸,
想搵個地方打邊爐 飲下酒
牆壁用香港屋邨風格的設計
餐牌以港式火鍋為主
又有小食和刺身 選擇很多
火鍋料的牛肉 海鮮等等 基本都齊
以手切牛 大肉蟹 龍蝦刺身最吸引!
我地人數唔多 就食碟靚牛
加幾款手打丸類 餃類 加個菜
整體高質素 夠新鮮 十分滿足 😋😋
=原生椰子文昌雞鍋 (半隻) $168=
=安格斯牛小排 $198=
=四寶餃 $78=
=手打丸類拼盤 $88=
包括手打墨魚丸、手打豬肉丸、手打鯪魚丸和手打牛丸,同樣是餐廳自家手打,丸類大粒又鮮味,墨魚丸和牛丸味濃厚,值得一讚。
=雜菜拼盤 $48=
由兩款菜類組成,份量多,配上椰子雞湯底,味道更甜又可以去膩,不錯。