2022-06-06
悠閑嘅星期日,又係出街搵好嘢食嘅時候。平日嘅中上環好繁忙,到咗周日就唔同晒,今日就同朋友去試下位於上環嘅 “La Casa”店主要以黃色油漆佈置,門外已張貼了餐牌,一目了然已經可以揀定自己想食嘅嘢。店內環境以美式裝修為主,充滿外國小店嘅氣氛。首先用手機落單,之後去收銀處俾錢。估唔到有二人餐,可選擇漢堡、沙律、意粉(選2種),一份小食同兩杯飲品,一於試下佢。全家福1. 小食拼盤,有兩隻雞翼、兩粒雞粒、一塊炸魚柳同埋薯角全部即叫即炸,做到外脆內熱,內裡肉質好滑,唔會炸到乾晒,好味。2. 西冷黑松露芝士漢堡扒,芝士溶入晒個飽內,而西冷份量好多,食落啖啖肉,好滿足漢堡確係高質。3. 香蒜橄欖油意粉+蝦。意粉軟硬度適中,有濃烈香蒜味,加$10有4隻大蝦好豐富意粉確係出色。4. 雪糕朱古力奶昔,有香濃朱古力味,飲晒令人有好飽肚嘅感覺選擇太多,其他新推介可以下次再試。整體來講,餐廳環境舒適,食物水準高,二人餐超級抵食,可以一試再試
店內環境以美式裝修為主,充滿外國小店嘅氣氛。
首先用手機落單,之後去收銀處俾錢。
全家福
選擇太多,其他新推介可以下次再試。