2023-05-19
2038 views
高質潮洲菜🌸竹笙北菇燉菜膽(一位)🌟🌟🌟🌟🌟每人一盅啱啱好,超清甜呀,有冬菇、竹笙、娃娃菜仲有數粒唔算嚡口既瘦肉,小編同朋友都覺得飲完好舒服呀!重點唔會口渴🤭🤭🌸香煎蠔仔酪🌟🌟🌟🌟🌟煎得好香脆呀!超大份,好多飽滿既蠔仔,鐘意蠔仔既你一定要食呀!🌸客家黃酒雞(半隻)🌟🌟🌟🌟🌟小編一見到有黃酒雞已經心心眼,黃酒味突出,雞肉索既黃酒既味道,超正呀!配料仲有木耳、紅棗同薑絲。🌸潮汕梅膏骨🌟🌟🌟🌟🌟估唔到梅膏骨咁好味,一尐都唔油膩,表面脆卜卜,肉質嫩滑,旁邊配菜仲脆口,味道有點似紫菜味。======詳情======新潮樓 (九龍灣)九龍灣展貿徑1號國際展覽中心3樓319-329號舖================#yummy #香港美食指南 #香港美食 #hkfoodie #hkfood #hkeat #吃貨 #吃貨日常 #RnT吃貨 #相機食先 #九龍灣美食 #九龍灣好去處 #香港美食探店 #香港探店 #九展 #九龍灣展覽中心 #潮洲菜 #竹笙 #梅膏骨 #黃酒雞 #紅棗 #木耳 #蠔仔酪 #新潮樓
🌸竹笙北菇燉菜膽(一位)🌟🌟🌟🌟🌟
🌸香煎蠔仔酪🌟🌟🌟🌟🌟
🌸客家黃酒雞(半隻)🌟🌟🌟🌟🌟
🌸潮汕梅膏骨🌟🌟🌟🌟🌟
======詳情======
新潮樓 (九龍灣)
九龍灣展貿徑1號國際展覽中心3樓319-329號舖
================