2021-03-31 15 views
今晚約了朋友去打邊爐,我地選擇了位於旺角的尚膳養顏滋補鍋。餐廳面積好大,坐得好舒服,落單也是用二維碼自助落單,非常方便。餐廳有提供前菜,係任食嫁,好抵呀。我鍾意食鹵水花生,不過吾好食太多,否則食吾落正餐。火鍋湯底都有不少選擇,我們選擇了鴛鴦鍋,藥膳養顏鍋拼麻辣鍋。火鍋配料方面,餐廳有海鮮選擇,可以睇餐牌。養顏鍋好好味,入面有半隻雞,重有大量桃膠,可以先飲一碗湯,食一點湯料才開始打邊爐。麻辣湯底辣度適中,偏辣少麻,適合大眾口味。鴨血份量非常多,建議放麻辣湯,鴨血吸收了麻辣味,更加好味。手切肥牛,脂肪及肉的比例非常平均,入口即溶既感覺,一點也不韌,而且牛味都可以,不錯選擇。蝦丸拼墨魚丸,爽口彈牙,用料充足,必食之選。蘿白,我特登放入去麻辣湯,蘿白吸收了麻辣味,非常好味,喜歡食辣的朋友仔,可以試一下。最後,餐廳還有生果盤提供,都幾貼心。整體黎講,都係非常高質,大家都快啲去試下啦。

麻辣湯底辣度適中,偏辣少麻,適合大眾口味。

鴨血份量非常多,建議放麻辣湯,鴨血吸收了麻辣味,更加好味。

蝦丸拼墨魚丸,爽口彈牙,用料充足,必食之選。

2021-03-24
Type of Meal