2022-10-09
朋友生日,試左新餐廳✨🤭由環境到食物都好掂❁ 胡爐醉八鮮鍋食材高級,有鮑魚、青龍蝦、花膠、魚翅、花枝、青口、卜卜蜆、花螺✨✨大大鍋。店員首先係客人面前加少許酒,用火槍點火,係大家面前將新鮮海鮮炒熱,最後加入龍蝦煮滾,視覺效果一流。然後再加湯,湯味道鮮上加鮮❤️❁ 胡爐十二道牛盛盒十二款不同部位的牛肉😊包括腩肋條、封門柳、牛頸脊、牛白肉、牛舌心、安格斯、發驒和牛、坑爪、花雕牛脊肉、擺盤精美。最欣賞係花雕酒牛脊肉,淥完酒味依然十足,肉質軟身。❁ 胡爐五寶丸 手打五寶丸😌每款有2粒,黑松露墨魚丸、香茜牛肉丸、梅菜豬肉丸、蝦丸、墨魚丸,粒粒爽口彈牙。黑松露墨丸係我最愛,黑松露味夠出,咬落口感足。❁ 醉胡爐五寶餃有香荽豚肉餃、黑松露蟹肉餃、雲吞、韮菜餃、魚皮餃一共五款,每款各2隻😎自家製鮮餃子特別新鮮,皮薄之餘,肉餡非堂飽滿、脹,職員話係即叫即包。❁ 泰式鳳爪份量多,食落酸酸甜甜,鳳爪size幾大,入面仲有瓜絲、洋蔥,感覺清新。❁ 紫菜響鈴超好食,上枱時候仲係熱,成件脆口。所以半件浸落湯一秒好啦。食嘅時候仲脆口,油香味滲出來✨
❁ 胡爐醉八鮮鍋
❁ 胡爐十二道牛盛盒