2024-01-26 21 views
朋友生日話想食燒肉,就搵到依間高質小店。鋪仔細細但都坐爆哂🫣主打日本和牛,我哋叫咗個二人餐 又唔貴仲好食過連鎖既燒肉鋪落柯打個陣店員話叫餐,仲可以優惠價叫啤酒。每一款既第二枝都只係加$1,最平$39就有兩枝 超抵飲#重點係無限枝數🤤酒鬼必到極上和牛2人餐($698) - 首先上咗個湯,店員好貼心會問有冇蝦敏感。因為成碗湯既面都鋪滿哂櫻花蝦,聞落去已經好香 好好飲😋之後就係前菜三品(有次序咁食架 - 甜酸辣) 係甜小蕃薯 酸酸地既柚子汁蟹柳 同埋少少辣既撈海哲 跟住次序食,係會令到每一種前菜更加昇華咗之後仲有好大份既沙律菜,真係超級大而且好味。有少少海帶係面,唔係淨係得沙律醬🥰終於到主角 三款牛 (2款日本 A4 和牛 1款澳洲封門柳)同埋菇類A4和牛三角胸既油脂最重,食落好軟滑好嫩。牛味唔算重但油花好正🤤🤤😋澳洲封門柳既牛味最重,但就冇其他兩款嫩。都好嫩真係無比較無傷害既,但都好好食😋😋我自己鍾意牛味啲就鍾意依款A4和牛上前腿肉 朋友覺得最好食,因為係之前嗰兩種既中間版咁。食落唔會過份油膩而且牛味都好足夠,食落又係嫩滑好味😋😋菇菇燒完都好好食,而且佢牛既份量都有好多舊。兩個人食到好飽🤪

菇菇燒完都好好食,而且佢牛既份量都有好多舊。兩個人食到好飽🤪🤪

最後仲有個甜品,可以俾你輕輕體驗茶道。
雲呢拿雪糕再加自制綠茶醬。 可以因應自己想要既濃稠度,去自行調配水既份量

P.s 店員好貼心會用布幫手冚住啲袋,避免吸晒啲油煙味🫶🏻🫶🏻

仲有個7秒快飲既挑戰、可以免費飲啤酒

#大角咀美食 #燒肉 #燒肉啤酒 #香港燒肉 #燒烤 #香港美食 #九龍城 #九龍城美食 #大角咀 #香港