😍Are you ready to get your hands dirty to enjoy the big juicy burger? 🍔😍之前路過呢個轉角位已經想試呢間小店手工漢堡🍔!今晚放工特登嚟食🤩🔸雙層安格斯牛芝士漢堡 🐮🐮🧀🍔男友手掌好大🤣 睇落好似一隻手掌放得晒嘅雙層牛肉芝士漢堡,其實份量十足好聚手😍餐廳用上有質素保證嘅USDA PRIME牛肉同半溶狀態嘅芝士層層雙間,兩塊肉餅都好厚而且超juicy!!😍 底層有新鮮蕃茄同爽脆生菜🥬 吱埋秘製醬汁,淨係外觀已經好誘人🥹麵包用牛油烘烤到金黃帶微微脆口,再細心睇係壓扁咗架🥹 對於貓奴嚟講我覺得餐廳好細心❤️🥹🫶🏻 令客人更方便入口。平時食size較大嘅burger我都會壓一壓,但組裝後壓嘅burger會同時壓晒啲肉汁出嚟材料又會散🥹 呢度組裝burger前廚師已經壓扁麵包真係好加分!😽👍🏻👍🏻🔸黑松露蘑菇安格斯牛漢堡 🐮🧀🍔🩶聞落已經滿滿黑松露香氣🤤 配埋炒香咗嘅蘑菇令人瞬間飢餓感🆙🤩 真係色香味俱全🤤❤️ 咬開漢堡同樣好多肉汁😋 USDA PRIME牛肉帶出嘅油脂配埋黑松露醬真係令人一口接一口好滿足🥹👍🏻兩款burger都有酸
🔸雙層安格斯牛芝士漢堡 🐮🐮🧀🍔
🔸黑松露蘑菇安格斯牛漢堡 🐮🧀🍔🩶
兩款burger都有酸青瓜響入面,但食落唔會搶喉,連平時唔食酸青瓜嘅男友都食🤭 貓奴覺得爽脆得嚟酸酸地令人更開胃,係一個好好嘅配角😋
雙層安格斯牛芝士漢堡
餐廳當日只有老闆同一位廚師,所有食物都係即叫即整,聽住店內音樂,同老闆傾下計,約8-10分鐘到食物就熱辣辣上枱喇😋
特登嚟當然要試埋啲小食😋 食完唔會後悔🤩
Onion Ring 炸洋蔥圈
🔸炸洋蔥圈 🧅
洋蔥圈炸得好酥脆,秘製醬汁味道好溫和唔heavy,令人愈食愈開胃🤭
炸薯條
🔸炸薯條(加芝士) 🧀🧀🍟
炸薯條加瑞士芝士🧀️ 同車打芝士🧀️
粗身薯條炸到外層脆內裡軟糯,食到最後一條都依然脆口,唔會油淋淋👍🏻 貓奴喜歡較軟身嘅瑞士芝士🧀️ 車打芝士味道則較濃厚😽
餐牌選項主要有幾款漢堡,美國入口安格斯牛肉、蝦肉、雞肉或素食漢堡,款式唔多但餐廳證明到咩叫真材實料,專注做好幾樣就好足夠!😋

同一個星期,貓奴同男友已經忍唔住再去食埋其他款嘅漢堡包🍔🤣
香脆雞扒漢堡
🔸香脆雞扒漢堡🍔
脆雞漢堡係原塊雞扒炸完切成件狀,方便入口唔洗原塊咬咁論盡🥰 薄薄一層炸衣包住嫩滑雞扒,咬落仲好juicy完全唔嚡😋
🔸日式天婦羅蝦漢堡🍤
炸蝦手指嘅蝦堡脆卜卜但唔油膩,配埋秘製醬汁同新鮮生菜同蕃茄,好refreshing!😋
🔸炸單骨雞翼 8隻
脆炸單骨雞翼辣辣地,秘製醬汁非點不可🤣 做佐酒小食都一流🍻貓奴總覺得小店burger先夠地道,呢度果然無令貓奴失望😋 漢堡多數俾人感覺係快餐,求其填飽肚嘅印象,但呢度嘅手工漢堡絕對係令人食完會好滿足同回味嘅一餐!🤩餐廳內有音樂令用餐氣氛更輕鬆,老闆好nice會同你傾吓計🤣 貓奴嚟到有賓至如歸嘅感覺🤣👍🏻 難怪咁多街坊捧場客,果然係Real.Burger Mate🤩🤣

呢度絕對係貓奴會再嚟,同推薦俾朋友嚟嘅餐廳😍👍🏻

🐾貓奴足跡🐾
🌐Burger Mate (尖沙咀)
📍尖沙咀金巴利道78號金輝閣地下A號舖
(響美麗華一條直路行去5分鐘快啲🤭)
2024-07-10
Type of Meal