2024-06-29
#christine開飯日記 星期日放假點可以少左早餐環節呢🥰同男朋友仔去左依間係元朗都好出名嘅cafe-「Overlap Coffee」,我好中意佢簡約嘅裝修,入到去嘅感覺好relax👍🌟Full Breakfast ($138)男朋友就叫左Full Breakfast,包括左牛角包窩夫,蘋果豬肉腸,明治牛乳炒蛋,焦糖香蕉,芝麻豆腐,煙三文魚,沙律,熱情果,串茄。都真係幾豐富架😍佢嘅牛角包窩夫都整得好脆身,而且佢係同煙肉一齊夾,口感都幾唔錯🌟Light Breakfast ($128)我自己就叫左Light Breakfast,佢就有大啡菇同鮮莓乳酪,都幾啱我依啲減肥嘅人,想食個豐富早餐但又怕有負擔🤭🤭🌟Iced Latte($48) & Flat White ($48)我都幾鍾意佢呢款拼配豆😌飲落呢都幾香堅果味,加上佢係明治牛奶,所以飲落去好滑身🥰加埋呢杯咖啡真係一個好好嘅holiday morning我覺得如果去開元朗都可以試吓呢間Cafe佢嘅出品都唔錯,而且環境都幾靚🥰我下次有機會都會再去試吓佢嘅意粉,好似睇落個賣相都唔錯❤️🍴Overlap Coffee (元朗)📍元朗鳳翔路1
🌟Full Breakfast ($138)
🌟Light Breakfast ($128)
🍴Overlap Coffee (元朗)
📍元朗鳳翔路1-5號偉發大廈地下2號舖