2022-06-26
假日小姨甥忽然話想食Doughnut ! 醒起之前一直想試呢間就立即拖住個小朋友去金鐘啦!雖然位於灣仔,但地鐵係金鐘站方便d~試左3款Doughnuts ,一個手工酸種Pizza!Doughnut 口感鬆軟,可以選擇regular 普通砂糖或者Cinnamon sugar 肉桂砂糖!Filled doughnut 個個都爆汁,口感飽滿。🔸Nutella Doughnut 滿滿朱古力榛子醬,小朋友最愛🔸Strawberry Doughnut 有少少失望,因為主要係士多啤梨果醬,略為普通🔸Lemon Pie Doughnut 呢個就有驚喜!檸檬酸甜filling ,食落幾開胃,感覺無咁有罪惡感😆肉桂砂糖配合Lemon Pie口味,肉桂香同甜甜酸酸嘅filling正 👍🏻🔸The Works PizzaPizza即叫即整,派底係用酸種麵包!店員仲送上黑松露醬同Ranch ,配搭酸種派邊食簡直一流😋值得一題,辣肉腸非常惹味,充滿油脂,特別甘香。總括🔹Doughnuts $38一個,感覺略為小貴。但Pizza 價錢親民大概$120-180,全手工製作,又以酸種麵包為賣點!值得一試~
🔸Nutella Doughnut
滿滿朱古力榛子醬,小朋友最愛
🔸Strawberry Doughnut
有少少失望,因為主要係士多啤梨果醬,略為普通
🔸Lemon Pie Doughnut
🔸The Works Pizza
值得一題,辣肉腸非常惹味,充滿油脂,特別甘香。