2020-05-10
BEANS呢間出左名高質甜品,最岩我呢啲港女黎high tea 。對女人黎講,甜品係另一個胃黎裝,所以三個人叫三人份以上甜品都好正常姐😈⭐️Galaxy Chocolate Cake 落左order后,9秒9就上左呢個朱古力cake先。雖然係pre-make嘅,但擺盤都好有誠意,特登用朱古力份拼返佢個logo上碟。蛋糕上面個雲石面galaxy已經拎晒分,食落就普普朱古力cake啦,蛋糕體偏濕潤,朱古力味偏濃🤣其實朱古力係甜品界係safe choice 好難做得難食。⭐️Lemon Cheese Cake另一個pre-make cake係檸檬芝士蛋糕,味道酸酸甜甜甘,好清爽。芝士味唔算太濃,餅底係消化餅。檸檬同芝士係perfect match 檸檬嘅酸中和左芝士嘅膩,食完可以再戰一件🤣⭐️Green Tea Combo最后黎打個大佬,一上枱就嘩左一聲,隻碟係之前件餅嘅兩倍。呢個Combo有綠茶三兄弟,綠茶雪糕不過不失,綠茶達中間個吉士偏甜,我最欣賞嘅係個綠茶蛋糕,冇呃你嫁,真流心,食落好香綠茶味!
⭐️Galaxy Chocolate Cake
⭐️Lemon Cheese Cake