2023-02-24
♡ 高質生蠔餐廳 | Oyster House ♡-同好姊妹都係蠔癡🤣今日佢帶咗我過嚟灣仔食蠔同鋸扒👩❤️👩冇諗過呢間餐廳🍴咁有驚喜😍真係不可不試😌我哋兩個都各揀咗一個lunch set Lunch set 包咗湯/沙律 🥗仲有甜品 🍮 & 咖啡/茶☕️ 真係幾抵食😆👍- ♡ 日本宮城縣生蠔🦪 ♡ $68/3隻今日嘅主打係宮城縣生蠔🦪 一碟有六隻 生蠔好新鮮 仲好肥美 滑捋捋仲有濃濃海水味 🤤 -♡ 前菜 ♡ 我哋一個揀咗餐湯,一個揀咗沙律今日嘅餐湯係蕃茄湯 酸酸甜甜配埋麵包一齊食 真係啱晒😍呢度嘅沙律最特別之處就係呢度嘅三文魚用紅菜頭醃製 真係好特別!🤭-♡ 烤焗北海道豚肉扒配精選配菜♡ $148 豚肉扒好多肉汁 外皮香脆 好容易就切開 ~ 估唔到性價比咁高👍-♡ 炭燒西冷牛扒配精選配菜 ♡ $188我哋叫左七成熟 西冷牛扒炭燒味十足 牛味香濃 而且容易入口-♡ 香蕉拖肥批 ♡ 甜品我都幾鍾意唔係太甜 亦都唔係好膩 中間有兩粒切到細細塊嘅香蕉🍌 上面仲有朱古力醬真係好好食❤️-♡ 是日精選甜品 ♡ 有滿滿嘅椰絲 蛋糕口感軟彈 ~ 🤭-❥#⇢店鋪資料:The Oyste
同好姊妹都係蠔癡🤣
一碟有六隻
生蠔好新鮮 仲好肥美 滑捋捋
仲有濃濃海水味 🤤
♡ 前菜 ♡
我哋一個揀咗餐湯,一個揀咗沙律
今日嘅餐湯係蕃茄湯 酸酸甜甜
配埋麵包一齊食 真係啱晒😍
呢度嘅沙律最特別之處就係
呢度嘅三文魚用紅菜頭醃製
真係好特別!🤭
♡ 烤焗北海道豚肉扒配精選配菜♡ $148
豚肉扒好多肉汁 外皮香脆
好容易就切開 ~
估唔到性價比咁高👍
蛋糕口感軟彈 ~ 🤭
❥
#
⇢店鋪資料:
The Oyster House (灣仔)
灣仔謝斐道154號地下C號舖
#
#灣仔美食
#hkig #hk #hkfoodie #hkgirl #foodie #hkfood #foodstagram #foodblogger #foodgasm #香港美食 #香港好去處 #香港小店 #相機食先 #手機食先#拍拖好去處