2024-06-24
男朋友工作忙完突然話好想食蠔,梗係要揀返間有信心保證嘅,呢間上次食過覺得幾高質,所以再嚟多次嘆番餐勁嘅😎———————————————🟠生蠔拼盤 ⭐️ Josephine No.1⭐️ Krystale No.2⭐️ Masses No.1 ⭐️Tarbouriech Oyster (Pinky) No.2⭐️La Reserve No.1 店員先同我哋講順時針咁食生蠔,鍾意食淡味啲嘅可以食頭果一兩款,特別係Krystale,真係好鮮甜又有淡淡海水味,好夾,餘韻好勁,我好鍾意,而喜歡比較濃烈既生蠔味呢,就一定要食最後果兩隻莫屬啦!入邊仲有車厘蜆、北海道活赤貝、北海道帶子,全部都好新鮮,點埋佢哋嘅醬簡直係更加可以將佢哋嘅鮮味層次帶咗出嚟。🔵鵝肝多士多士烘到脆卜卜,加埋鵝肝啲油脂都必晒出嚟,好好味,食到停唔到口!仲要份量適中,就算一啖食都唔會太肥膩,唔錯! 🔴 龍蝦忌廉意粉大量嘅龍蝦肉喺個意粉入邊,溝埋忌廉,就算係叫咗細size都好夠飽,滿足!
———————————————
🟠生蠔拼盤