屯馬線開通之後去多左唔同地方搵食🤭呢間cafe距離顯徑站5分鐘路程🚂 即係大圍下一個站~環境清幽 一行到入黎就比佢既水泥牆身同木系擺設吸引左 氣氛柔和🌾店長好似好後生咁🤣但好專業 有特色菜會特別介紹!其他店員都一樣好young 仲幾有禮貌 加水都好自動自覺👍🏻🍽️Set dinner for two $508-APPETIZER-1. 冬陰公忌廉汁藍青口配法包有十幾粒青口 d sauce好惹味🤪好似飲緊冬陰公湯咁🍲味道唔鹹但好正😍!點完法食包🥖 仲有d汁可以當湯飲😚-SOUP-2. 粟米忌廉湯🌽是日廚師精選~單點要$48碗架!啖啖足料☺️每一羹都食到粟米texture但完全冇粟米皮 但係就比較淡味~-PASTA-3. 紅蝦龍蝦汁扁意粉🍝🦐隻蝦真係好大隻 仲煎到金黃色邊 香噴噴!扁意粉texture軟硬適中 個龍蝦汁好generous 可以沾滿每條意粉!-MAIN-4. 香煎安格斯封門牛柳(10oz) 配雜菜薯蓉🥩呢個影相都幾難影🤣 但其實係好好食!好味過意粉🤪🤪!廚師好細心係上碟前已經將呢碟安格斯封門牛柳切開左7-8件 方便sharing😋我地呢個係order左五成熟 perfect咁鎖住

屯馬線開通之後去多左唔同地方搵食🤭
呢間cafe距離顯徑站5分鐘路程🚂 即係大圍下一個站~
店長好似好後生咁🤣但好專業 有特色菜會特別介紹!

🍽️Set dinner for two $508

2. 粟米忌廉湯🌽
是日廚師精選~單點要$48碗架!啖啖足料☺️

-PASTA-
3. 紅蝦龍蝦汁扁意粉🍝
🦐隻蝦真係好大隻 仲煎到金黃色邊 香噴噴!

-MAIN-
4. 香煎安格斯封門牛柳(10oz) 配雜菜薯蓉
🥩呢個影相都幾難影🤣 但其實係好好食!好味過意粉🤪🤪!
我地呢個係order左五成熟 perfect咁鎖住肉汁 💦
牛柳邊位係香脆d 成件都冇筋 同埋好易咬開 箍緊牙黎食都冇問題!

-DRINK-
跟餐就包左南非國寶茶/柚子蜜/生薑蜜🍯
但一場黎到 我地聽店主講就upgrade左飲cocktail🍹

5. 朝 sparkling limoncello $68
呢個入口清新 少少rum酒味加青檸梳打feel🍋
想淺嚐cocktail真係不二之選👏

6. 晝 passion fruit vodka & gin vodka $68
呢個用vodka做base 一飲就覺得勁d🤪
熱情果粒粒同d juice mix埋一齊甜甜酸酸 vodka酒精味重d
飲到我紅都面晒🤭