2024-07-02
鮨燐以柔和的燈光跟木系裝潢帶給顧客舒適的感覺。餐廳的食材來自不同的地方,顧客可以輕鬆坐在位置上欣賞師傅製作不同的壽司料理。我選擇呢間廚師發辦係因為佢有做晚市優惠,14貫壽司套餐有6折優惠,$828一位!味道、食材、精緻度都令人相當滿意,態度親切友善,用料優質上乘!朋友都非常滿意~💫前菜[白粟米(清甜),法國鴨胸(慢煮處理的法國鴨胸),山口縣的螺(爽彈鮮甜)]💫14貫壽司🌟北海道墨烏賊,以竹炭鹽及青檸提鮮,青檸汁令鮮味倍增🌟北海道帆立貝,師傅中間特別放上靜岡柚子皮,面再掃上醬油,豐富口感味道🌟香川縣黑鯛,加上蘿蔔蓉點綴🌟鮫鰈魚(右口魚),油脂豐厚,爽口又香又鮮甜🌟北海道間八魚,用上了北海道麵豉醬,肉質相當肥美, 使味道更添層次
🌟岩手縣赤貝,師傅會拍一拍赤貝,令赤貝的神經收縮,令赤貝變得更加爽口,配上柚子皮會有清新感🌟大分縣深海池魚 - 大分深海池魚魚味濃郁,肉質鮮嫩肥美,油脂豐富,口感極爽口🌟疣鯛 ,口感香嫩,口味較淡🌟 靜岡縣金目鯛 - 加入了少許蔥末,有淡淡嘅蔥香,味道清新🌟鹿兒島中吞拿魚 - 肥美又沒有筋,入口即溶!🌟北海道白海膽,海膽份量十足,海膽散發出濃郁鮮甜味,呢隻海膽海水
💫14貫壽司
🌟北海道墨烏賊,以竹炭鹽及青檸提鮮,青檸汁令鮮味倍增
🌟香川縣黑鯛,加上蘿蔔蓉點綴
🌟鮫鰈魚(右口魚),油脂豐厚,爽口又香又鮮甜
🌟北海道間八魚,用上了北海道麵豉醬,肉質相當肥美, 使味道更添層次 🌟岩手縣赤貝,師傅會拍一拍赤貝,令赤貝的神經收縮,令赤貝變得更加爽口,配上柚子皮會有清新感
🌟疣鯛 ,口感香嫩,口味較淡
🌟鹿兒島中吞拿魚 - 肥美又沒有筋,入口即溶!
🌟北海道白海膽,海膽份量十足,海膽散發出濃郁鮮甜味,呢隻海膽海水味較重,口感綿密,入口即溶~超推薦!!!
🌟神奈梭子魚 ~師傅會先燒香咗梭子魚,魚油逼出,非常香口
🌟長崎縣鯖魚,非常香口,魚味濃郁,入口即化~
🌟青森縣三文魚籽,師傅巧妙地加了柚子皮來增加口感,食落有好香的柚子香,清新又唔會腥
💫湯品
💫甜品
抹茶奶凍,自家制甜品,甜度剛剛好,香滑微甜!