2024-05-23
蔵鳶(赤鬼)居酒屋 📍尖沙咀加拿芬道44-46號地下7-8號舖之前經過好多次都冇發現呢間居酒屋,都唔到啲嘢都幾好食🤣⭐️河豚魚干 $45 去到居酒屋梗係要嗌小食,咬下咬下好快清晒🤣⭐️黑松露帆立貝 $88呢個比想像中好食,個人覺得有少少偏鹹但都幾鍾意佢嘅調味⭐️熊之痛風最中 $100裏面有吞拿魚蓉、海膽同埋魚子,都幾鮮甜,不過熊仔嘅威化餅好淋,口感唔太好🥹⭐️松葉蟹肉濃海膽醬 稻庭烏冬蘭王卵 $178份量好足,重牛油同埋奶味⭐️牛油果軟殼蟹卷 $98⭐️火炙左口魚裙邊壽司 $28⭐️黑松露三貫 $68⭐️席前火炙和牛壽司 $88視覺效果滿分嘅火炙壽司!入口即溶再加埋濃郁嘅調味,超推薦!⭐️冷奴 $28 食到有啲滯嘅時候,叫咗個凍豆腐,正常味,幾fresh⭐️松葉蟹肉甲羅燒 $98呢個又係igable嘅菜式,估唔到佢竟然係有少少辣。美中不足就係冇飯,覺得撈咗飯會再好食啲~Overall嘢食嘅質素都幾好,不過上菜嘅時間夾得有啲耐。埋單冇記錯大概$900,不過佢每日都有唔同嘅特別優惠,大家可以喺佢社交平台睇返。#foodie #hkfoodie #foodinstagram #香港美食 #美食#九龍美食 #尖沙
📍尖沙咀加拿芬道44-46號地下7-8號舖
之前經過好多次都冇發現呢間居酒屋,都唔到啲嘢都幾好食🤣
⭐️河豚魚干 $45
去到居酒屋梗係要嗌小食,咬下咬下好快清晒🤣
⭐️黑松露帆立貝 $88
呢個比想像中好食,個人覺得有少少偏鹹但都幾鍾意佢嘅調味
⭐️熊之痛風最中 $100
⭐️松葉蟹肉濃海膽醬 稻庭烏冬蘭王卵 $178
份量好足,重牛油同埋奶味
⭐️牛油果軟殼蟹卷 $98
⭐️火炙左口魚裙邊壽司 $28
⭐️黑松露三貫 $68
⭐️席前火炙和牛壽司 $88
視覺效果滿分嘅火炙壽司!入口即溶再加埋濃郁嘅調味,超推薦!
⭐️冷奴 $28
食到有啲滯嘅時候,叫咗個凍豆腐,正常味,幾fresh
⭐️松葉蟹肉甲羅燒 $98
#foodie #hkfoodie #foodinstagram #香港美食 #美食#九龍美食 #尖沙咀美食 #居酒屋 #打卡 #食評 #放假食乜好 #生日 #周年紀念日 #拍拖好去處 #慶生 #fookdie尖沙咀 #fookdie日本菜 #fookdie居酒屋