2022-12-30
隱世高質私房菜🤐😛今日約咗朋友去佢屋企攞嘢,到食飯時間,佢推薦去佢屋企樓下嘅帝景灣大灰熊食肆食晚餐。朋友話呢間係隱世食店,佢食過都覺得好好食,咁我哋決定試吓🤪呢間食肆附近環境好舒服,店內環境都好乾淨,坐位寬蔽☺️店主好親切,送咗個前菜琥珀合桃比我哋,呢個琥珀合桃好鬆脆,好香口,但又唔會太甜,好好味🥜個番茄肉片湯味道酸酸哋,好開胃,入面有番茄同一啲菇同肉片,啲肉片好嫩滑🍅🍄個豆腐班腩係暖胃之選,豆腐好滑,魚肉好厚身好滑,有甜香而味鮮,非常惹味,唔試真係損失🥸個黑酣黑豚肉炸得好香脆鬆軟,店主話佢哋係即叫即做的,所以攞到上枱時,咬落熱辣辣,啲肉肥瘦適中,非常鮮味好食,配合洋蔥,酸酸甜甜非常惹味,餸飯一流😚整體來講,呢間食店啲小菜好有水準,看似平凡嘅家庭菜佢都經過巧手烹調,真係值得一試再試😉
呢間食肆附近環境好舒服,店內環境都好乾淨,坐位寬蔽☺️